Domaniç esnafının en çok duyduğu sözler; 

“ BİZ SENİNLE AKRABAYIZ...” kısmen doğrudur. Küçücük ilçeyiz, karıştırınca bir şekilde akraba çıkıyorsunuz ama burada müşterinin derdi akrabalığı pekiştirmek değil fiyat kırdırmak veya borcu ötelemektir. 

“DAVŞANLIDA DAHA UCUZ” kısmen doğrudur. Küçücük ilçeyiz, örneğin bizim esnafımız tavşanlı esnafı kadar toptancıdan tüp gaz almaz çünkü müşteri potansiyeli daha azdır. Bu da bizdeki fiyatların daha gelişte arttığını gösterir.

“BİZDE PARAN KALMAZ” kısmen doğrudur, küçücük ilçeyiz, herkes birbirini tanır ama vaktinde ödenmeyen borç esnafı zayıflatır, alacağını enflasyona ezdirir.

“HİZMETİNİZ ÇOK KÖTÜ” genelde doğrudur, hatır kırmamak için esnaf herkese söz verir, borcu hesaba yazar, yeterince kazanamadığı için ek eleman alamaz, her işe, her yere kendi yetişmeye çalışır bu da hizmet kalitesini düşürür. 

Domaniçli müşterinin en çok duyduğu sözler; 

“HEMEN GELİYORUM” bir şekilde garsona sesinizi duyurmayı başardıysanız, alacağınız cevap şimdilik budur. Garson gelir mi gelir, ama siparişi unutmazsa bir kerede çayları dondurmaları almanız baya zaman alır. Oturduğunuz masa temizliği ya siz geldikten sonra önünüzde yapılır ya da kendiniz temizliğe başlarsınız. Tabi her yerde böyle değildir. İşini severek yapanların mekanları hariç. 

“YARIN SİZİN İŞE BAŞLIYORUM” Çoğunlukla doğru değildir. Bilmem kaç aydır, bilmem kaçıncı kez arayıp aynı cevabı aldığınız zanaatkar ile aranız daha iş başlamadan açılmadıysa ustanın gelmesi aylar sürecektir. Enflasyonun olduğu ülkemizde anlaştığınız fiyat kat be kat artmış işin maliyeti çoktan yükselmiştir bu arada. 

Ha bu arada kesinlikle kötü niyet, dolandırma, ahlaksızlık yoktur. Tamamen saf ve iyi niyet çerçevesinde işiniz gecikmiş ve maliyet artmıştır. Dedik ya küçük yer, araya akrabalar girer hatır girer sizin işler gecikir. Siz de kesinlikle bir hatırınızı kullanarak bir başkasının işini geciktirmişsinizdir. 

Uzun lafın kısası bizde kahve, çay hemen gelmez, gelse de temiz masaya gelmez. Çok beklersiniz !

Bizde usta hemen gelmez, gelse de işiniz bitmez, 'geliyorum' diyerek bir gider daha da göremezsiniz ! Telefonu sürekli arızalıdır, ulaşamazsınız, size geri de dönmez.  

Tamirdeki eşyanızı da kanunlar çerçevesinde şu kadar sürede beklemeyin, araya kara kediler girmiştir sizin işte başka bahara kalmıştır. 

Kendi aramızda iyi niyetle salladığımız işler nasıl üç kuruşa yapılacakken beş kuruşa mal oluyorsa, devlet ve siyasette de durum aynıdır ve Domaniç'te yaşamanın bedeli ağırdır vesselam !