Domaniç Gazetesi olarak hizmet etmeye başladığımız ilçemizde, 2007 yılından beri genel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi, referandum, tekrar seçim, yerel seçim derken onlarca seçim gördük.

Genel seçimlerde Domaniç’e Osmanlı Havalimanı, Osmanlı Üniversitesi, Hayme Ana Tüneli gibi uçuk kaçık vaatlerin yanında Domaniç Tavşanlı yolu, Domaniç İnegöl yolu ve son yıllarda Domaniç’e Doğalgaz gibi onlarca adaydan yüzlerce kez aynı vaatleri dinledik. 

İlk yerel seçimleri, 29 Mart 2009 yılında gördük. Vaatler; hayvan pazarı, kapalı pazar, otopark, otogar, Domaniç’in su sorunu, alt yapı sorunu ve istihdam için onlarca fabrika sözleri havada uçuşuyorken o zamanlar her söylenene inanan biri olarak bizlerde kocaman kocaman manşetler attık. 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yine vaatler gelmeye başladı. Otopark, Su Sorunu, Alt Yapı, Otogar, Hayvan Pazarı, Kapalı Pazar ve yine onlarca fabrika sözü…

31 Mart 2019 yerel seçimlerindeki vaatler neydi dersiniz? Otopark Sorunu, Su Sorunu, Alt Yapı meselesi, Kapalı Pazar, Hayvan Pazarı, çok sayıda fabrika…

31 Mart 2023 yerel seçimlerine yeni bir vaat daha eklendi. DOĞALGAZ…

18 yılda şunu öğrendik. Biz genelde öngörü ile hareket etmeyiz. YUMURTA KAPIYA DAYANINCA GIDAKLAMAYA BAŞLARIZ.

Kolay olanı yapmayız, zorlaştırırız. Plan projeyi sevmeyiz gelişine gol atmaya çalışırız. Gol olursa BENİM BAŞARIM. Olmazsa KADER der geçeriz.

Düşünmeyiz, düşünürüz ama yapmayız, yaparız ama bakmayız, takip etmeyiz. 
Seçimlere kadar kıyıda köşede tünekler, sonra birlerinin gazı ile aday olur, öncekilerden gördüğümüz bildiğimiz vaatlerle seçime girer, kazansakta kaybetsekte tüm vaatlerimizi unuturuz. 
Unutan sadece seçilen olsa ne ala. Seçilen de seçende unutur.

Dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) vardır. Bizde de vardı düşünün onu bile yıllar önce kaldırdıkta kimsenin gıkı çıkmadı.

Hani bizde adliye giderken, hastane sağlık ocağına dönerken, postane şube olurken, icra taşınırken, askerlik şubesi giderken gıkımız çıkmadığı gibi sustuk. 
Sustuk çünkü hak yılandı. Aramak suçtu. Bana dokunmayan yılan dedik elimizden alınan kuruma / hizmete… 

Hz. Muhammed; “Layık olduğunuz şekilde yönetilirsiniz” demiş. Tek uyduğumuz bildiğimiz bu.

Pazartesi günü aniden bastıran sel, bilmem kaçıncı defa pazarı dağıttı. Pazarcıları fena vurdu. YUMURTA KAPIDAYKEN SESLER YÜKSELMEYE BAŞLADI. “Domaniç’e kapalı Pazar şart” diyorlardı. “Hadi yaaaa günaydın” falan demeyin ertesi günü dün ne istediğimizi zaten unuttuk ! Sonuç seçilen seçenin aynasıdır. Siyasilere değil önce kendimize bakmamız lazım !