Bazı meslekler vardır okulu kursu olmaz. Allah vergisi bir kabiliyet bir meziyet ister. 
Örnek, yahu ses sanatçıları çok para kazanıyor deyip sahneye çıkmazsınız.
Onlarca popüler meslek vardır ki sadece meziyeti olan yapar. 

Siyasette bunlardan biridir.
Siyaset cin fikirli olmayı gerektirir, hazır cevaplı lığı gerektirir, karasevda gibi hizmet aşkı gerektirir. 

Hizmet aşkına odaklanmış kimse, kafasında kurguladığı strateji ile hizmet koltuğuna oturabilmek için kırk takla atması gerekir. 
Bu yollar çok dikenlidir. Azim gerektirir, sabır gerektirir. 

Futbol bir takım oyunudur. Her takımın bir veya birkaç tane forveti yani golcüsü olur. Golcünün görevi, hedefi rakip takıma gol atmaktır. 
Forvet, gol atabilmek için kendi arkadaşlarından pas almak, önüne çıkan rakip takım oyuncularına da çalım atarak geçmek zorundadır.

Forvet, defansın kendini engelleyeceğini bilirde kendi takım arkadaşlarının kendisine çalım atacağını pek hesaplamaz. İşte bunu akledene siyasetçi denir. 

Siyasette rakip yok muhalefet vardır.

Muhalefet, bazen siyaseten bazen stratejik olarak ilerleyen siyasetçinin önünde defans olur. Muhalif partilerin muhalifleri, rakip takımın defansı gibi karşında dimdik dururken aynı siyasi görüşün içinde ki kendi muhaliflerini hem tanıyamazsın hem de beklemediğin çelmeleri yersin de fark ettiğinde çok geç kalmış olursun !

İlçemizde ve ülkemizde çok sık rastladığımız gibi…

İçinden büyük siyasetçi çıkaran ülkeler, iller, ilçeler, köyler ve siyasi partiler kazanır büyür, gelişir. Çıkaramayanlar ise ya geriye gider ya olduğu yerde sayar.

Siyasi partiler halkın nabzını genelde basın yolu ile tutar. Bizim ülkemizde ise siyasiler basını nabız tutmak için değil silahşör olarak kullanmak ister.

İster ki asla yanlışına yanlış demesin, sürekli kendini övsün, kral çıplak demesin. 

Basın görevini iyi yaparsa, siyasetçi hata yapmaz. Siyasetçi basına tasma takmaya kalkarsa önce kendi topuğuna sıkar. Kendi aynasını, kendi eksiğini görmez duruma gelir, tökezler yıkılır yok olur. 

Bugüne kadar kaç siyasetçi gördük. Domaniç’e yeni gazete getirmeye kalkmışlardı. Kaç siyasi gördük basının üstüne trollerini salıp karalamaya kalktılar. 
Adları bile unutuldu. 
Ne siyasiler gördük adı tarih sayfalarında efsane olarak kaldı. Kalacak. 
NE SİYASİLER GÖRDÜK KENDİ PARTİLİLERİ DIŞLADI. NE SİYASİLER GÖRDÜK HER KESİMİN KALBİNE TAHT KURDU..

Hala rahmetle anıyoruz !