Domaniç dağları, Domaniç yaylaları, Domaniç doğası deriz; Havamızda güzeldir suyumuzda güzeldir deriz,  hele bir derelerimiz var ki, Sefa’dan Karamanlar’a neredeyse içinden kıyısından dere geçmeyen köyümüz yok.
 
Bazı köylerimiz var ki namı yakın çevremize kadar ulaşmış ve akın akın insanlar piknik yapmaya gelir.
 
Bu köşede defalarca işledik…
 
“Ya Domaniç İnegöl yoluna yatırım yapar para kazanırız ya da piknikçi çöplerini toplarız” dedik.
 
Yirmi kilometrelik doğal manzaralı kıvrım kıvrım yolumuzda, sadece biri özel üç mekânımız var onları da yeterince değerlendiremiyoruz.  
 
Havalar ısındıkça yol boyu her ağacın gölgesine onlarca piknikçi sığınıyor. Ahlaklı piknikçiler gelse ne ala. Çöpünü atan gidiyor şişesini kıran gidiyor.
 
Vatan toprağında bir yerden bir yere giderken elbette birbirimizden vize alacak değiliz. İsteyen istediği yerde yaşar, piknik yapar…
 
Peki piknikçi çöpünü niye bırakır gider ?
 
ILICAKSU KISMEN ÇÖZDÜ SIRA GÜNEY’DE
 
Domaniç’in en çok yerli turist alan köylerinden birisi Ilıcaksu diğeri Güney. Daha çok var da şimdi burada ifşa etmeyelim !
 
Ilıcaksu kendi açtığı işletmelerle gelenlerden para kazanmaya başladı. Ancak daha geniş ve daha güzel olan Güney’in güzelliği başına dert oldu.
Yıllardır binlerce piknikçiyi ağırlayan Güney, çöp toplamaktan dertlenirken son zamanlarda alkol alanlarla da başı belada. Köy sakinleri kendi köyünde huzursuz rahatsız…
Saatli bomba gibi idi Güney. Ve patladı. Hoş olmayan olaylar sonucu köy muhtarımız piknikçilerin saldırısına uğradı. Sonra köylülerin piknikçilere müdahalesi ile olaylar büyüdü ve kan döküldü.
 
SUÇ KİMDE ?
Yıllardır her muhtar ilçe kaymakamlığından İl valisine kadar, ilçe siyasilerinden ildeki siyasilere kadar derdini anlattı anlattı ama dinleyen de olmadı ilgilenen de olmadı.
Piknikçiler gelip kirletip gittiler,  köylülerde temizlediler.
 
Bari temizlik ücreti toplayalım dediler olanlar oldu. Kurunun yanında yaşta yandı. Ahlaklı piknikçilerde köylülerde arada kaynadı !
 
ÇÖZÜM !
Önce devlet makamları sonra siyasi irade devreye girmeliydi. Girmedi. Girmeli. Sonra girişimciler devreye girmeli hem para kazanmalı hem temizliği ve düzeni sağlamalı… Güney’in çilesi de Ilıcaksu gibi bitmeli veya en aza inmeli ! Köyümüze de köylümüze de yazık oluyor !