Hayvanların bir kısmı kış uykusuna yatar ve kışı uyuyarak geçirir.

Gerçi son yıllarda kışta olmuyor ya. Bu yüzden geçtiğimiz kışı köylerde ve ilçede ayı kovalayarak geçirdik.

Hayvanlar yazın çalışır çabalar, kimi midesini yiyecekle doldurur kimi yuvasına kışlık erzak depolar, kışın da biriktirdiği yiyeceği tüketerek yuvadan çıkmadan kışı atlatır.

İnsanlar farklıdır. Kimi yazın çalışır kışın yatar, kimi kışın plan yapar yazın çalışır.

Eskiden Domaniç’te kış geldi mi genelde kaymakamın önderliğinde toplantılar yapılır, sohbetler edilir, planlar yapılır, yazında bir şekilde yapılan planlar uygulanmaya çalışılırdı. Son yıllarda ne gelen kaymakamlar böyle bir girişimde bulundu ne halkta birlikte bir şey yapma hevesi kaldı.

Kimimiz siyaseten, kimimiz cemaaten, kimimiz ekonomikmen birbirimizden koptuk gittik.

Küçük yerlerde insanlar güç birliği yaparak ayakta kalırlar. Son yıllarda küçük yerlerde bile halkın arasına nifaklar sokularak ayrışmalar, kopuşmalar sağlandı.

Böl parçala yönet sistemi iyi çalışıyor anlaşılan…

İlçemizde biraz genel seçimlerde ama daha çok da yerel seçimlerde hareketlilik olur. “OYU BANA VERİN SİZİ UÇURAYIM” diyen sözde ‘Domaniç sevdalıları’ Hayme Ana torunu olur, Osmanlı torunu olur, atasına sevdalıdır, hizmet için gelmiş veya gelecektir.

Bunları biliyoruz.

Hatta, “Mayıs ayında yolu açıyoruz, hastanemiz bitiyor” gibi espriler, bizim “Aşkımız Domaniç-Tavşanlı Yolu Gibi Hiç Bitmesin” sözümüzün de önüne geçti. Kime şu işimi yapıver desen Mayıs ayında işini olmuş bil demeye başladı.

İlkbahar yaz derken geldik ağustos ayına. Var mı bir hareket ?

Mübarek vekillerimiz ‘YORGUNLUKLARINI’ atmak için iki buçuk ay tatile çıkmışlar. Belki oy istemeye geldikleri yerleri ziyaret ederler. Bizde kendilerini tekrar görebiliriz. Ha Domaniçliler neredeyse hiçbir vekili artık yüzünden tanımıyor. Geldik de tanımadınız diye kızmasınlar önce kendilerini tanıtsınlar…

Peki ilçemize gelmeyen hizmetin sorumlusu, bitmeyen işlerin suçlusu sadece ihaleyi verdiğimiz vekiller veya siyasiler mi ?

Muhtar seçimleri yapılalı beş ay oldu. Hala bir araya gelip yeni başkanlarını seçemediler. Hala kılını kıpırdatmadan maaş alan muhtarlar var. İmamlara kızanlar muhtarlara da bir şey diyor mu ?

Hala köylerimiz susuz ve yolsuzken kaç muhtar şu onlarca yıldır yapılamayan göletlerimiz için mübarek ağzını açtı ?  Peki yattığı yerden maaş almasına oy vererek vesile olduğunuz muhtarınıza halk olarak bir şey dediniz mi ?

Biz halk olarak da seçtiklerimize karşı hesap soramıyor, pısırık kalıyoruz.Neyse ahanda Ağustos ayı geldi. Kömür alıp uykuya çekilmeye az kaldı.