Resmi verilere göre Domaniç'in nüfusu 4 bin 800 civarında ve her sene göç veriyoruz, nüfusumuzda sürekli düşüyor. (mu acaba !)

Son on yılda bilmem kaç tane kurumumuzu kaybettik. Kaç tane okulumuz öğrencisizlikten kapandı. 

Nüfus düşüyor ama en meşhurumuz Toki Dursun başta olmak üzere diğer müteahhitler ve özel şahıslar her yıl onlarca ev veya apartman yapıyorlar. Domaniç'in her yeri inşaat…

Ama…

Domaniç'te kiralık ev bulmakta, satılık ev bulmakta  mümkün değil. Çarşıya çıksan park yeri bulmak mümkün değil. Ev ve arsa fiyatları İnegöl'le yarışıyor…

Bu işte bir tuhaflık yok mu ?

Avcı toplayıcı insanın son versiyonu herhalde biz Yörükler oluyoruz.  Sürekli hareket halinde göç eden Türklerin bu versiyonuna Yörük deniyor. Eh bizde yörüğüz hamdolsun !

Orta Asya'dan buralara kadar yürüyerek gelen atalarımızın devamı olan bizler,  benim çocukluğumda Bulamır'dan kalkıp 7 kilometrelik Assaköy pazarına yayan gelirlerdi. 

Bizden önceki kuşaklarda pazar için İnegöl pazarına gider gelirlermiş ve bu yürüyüş de üç gün sürermiş. 

Yeni nesil yörüklerimiz ise evden 35 adım ötedeki dükkâna, camiye, komşuya arabayla gider gelir oldular. Hatta araçlarını mümkün olduğu kadar kapı önüne sokuyorlar ki atacakları adım sayısı azalsın da ayakkabı eskimesin diye düşünüyorlar herhalde ! 

Dünyanın en pahalı arabası bizde. Dünyanın en pahalı yakıtı da bizde . Dünyanın en fazla israfı, şatafatı da bizde ! 

Kapı önüne kadar arabayla gitme lüksümüzden dolayı çarşı Pazar sürekli araç kaynıyor belki o yüzden de çok kalabalıkmış gibi duruyoruz ama bu işte yine de bir bit yeniği var.

Şimdi soru şu; TUİK verilerine göre nüfusumuz sürekli düşüyor kan kaybediyorsak, yapılan evler neyin nesi ?

Bu kadar ev yapılıp kiralık ev bulunamıyorsa yapılan evlerde kim oturuyor ?

Sürekli göç veriyorsak, çarşı Pazar niye araç kaynıyor da biz park yeri bile bulamıyoruz ?

Ya birileri bizi bu nüfus konusunda kandırıyor ya da Domaniç'te birileri kaçak yaşıyor !