Öncelikle tekrarlayalım ki biz Domaniç Gazetesi ekibi olarak Domaniç gündemine 2007'den itibaren katıldık. Öncesini bilmeyiz bilemeyiz. 

Gazeteyi devralıp halkla konuşmaya, sorunları dinlemeye başladıktan sonra halktan gelen en çok şikâyet, “ Domaniç'in önü kesiliyor, Domaniç hak ettiği hizmeti alamıyor” V.S. idi. 

Önce bu gaza gelerek bir iki vekil ile gerginlik yaşadık. Sonra Domaniçlilerin de fazla siyasi takıldığını, İlçeye hizmetten çok kendilerini kurtarmak için mücadele ettiklerini, birbirlerinin prangası olduklarını görmeye başladık.

Evimizin önündeki Bursa Caddesi tek şeritti ve yolun karşı tarafında atıl durumdaki bahçelerin içinde belediyenin çöp kutusu vardı. Ne hikmetse çöpler hep kutunun etrafında ve toplanmıyordu. Şikayetlerimiz fayda etmiyor, sorunun belediyeden değil halktan kaynaklandığı söyleniyordu.

Fiziki takipten sonra gördüm ki birileri çöpünü kutuya değil yerlere atıyor. Söylediğimde ise” Belediye kaldırsın işi ne” cevabını aldığımda Domaniç Belediyesi Ak Partideydi.

Sonra belediyeyi MHP aldı. Kütahya'dan en üst seviyeden, “ Domaniç'e bir kazma bile vurulmayacak…” 
Belediye başkanımız Hayme Ana törenlerinde konuşturulmadı. Folklor ekiplerimiz törenlere çıkartılmadı. Uzatmaya gerek yok olanlara şahitsiniz !
Yine şikâyet üzerine çöpleri haber yapmak için gittiğimizde belediye kameralarından çöplerin bilerek sokağa dağıtıldığını görmüştük…
MHP Hükümete ortak oldu ama biz yine de hizmet alamamaya devam ettik.

Bir örnek; Tavşanlı - Harmancık yolu kartpostallık görüntülere konu olacak kadar güzel yapılmıştı. Ama kullanan yok. Domaniç'in kıvrım kıvrım yolları ne Tavşanlı istikametine ne İnegöl istikametine doğru yapılmıyor sürekli bahanelerle onlarca yıldır erteleniyor.

Tavşanlı - İnegöl arası Domaniç yolundan günde 10 bin küsur aracın geçtiğini belgeledik ama en başta Domaniçliler tiye alıp dalga geçtiler. “ Oturup saydınız mı” diyen, İlçe giriş çıkışlarındaki kameralardan, teknolojiden habersiz kalın kafalılara malzeme olduk. Kimse bu yol çok kalabalık, genişletilsin demedi. Oysa Tavşanlı - Harmancık yolundan geçen araç sayısı bilmiyoruz ama gözlemlerimize göre günlük en fazla 2 bin araçtır gibi geldi bize. 

Bu yol ne tasarruf tedbirlerine takıldı ne koronaya ne ekonomik krize. Ama her hafta feci bir kazanın yaşandığı Domaniç yolu sürekli bir yerlere takılıyordu ki. 

Son yerel seçimlerde Ak Parti Aday tanıtım programında, “ Domaniç'i bize verirseniz Domaniç - Tavşanlı yolunuzu mayısta asfaltlarız. Domaniç İnegöl yolunuzu da yaparız” dediler. 

Seçim süreçlerinde yerlilik millilik, Hayme Ana, ata yadigarı topraklar diye öve öve bitiremedikleri Domaniç'te bu yıl belki de tarihte ilk defa Hayme Ana törenleri yapılırsa göstermelik yapılacakmış tasarruf tedbirlerine takılmış. Oysa Kütahya ve ilçelerinde festivaller gırla gidiyor. Anlaşılan o ki Domaniç yine cezalandırılıyor ! Ne hikmetse Milliyetçi MHP'lilerin, Yerli Milli Ak Partililerin, Halkçı CHP'lilerin gıkı çıkmıyor !!!