Yazmak için yazıp, konuşmak için konuşuyoruz sadece. Eleştiri kültüründen uzak hakaret vari yazılar ile kırıp döküp düşman kazanan bir toplum haline geldik.

Domaniç ülkemizin ender ve en güzel ilçelerinden birisi. Biz İlçe halkı olarak bu güzide ilçenin değerini biliyoruz bilmesine ama birbirimizin kıymetini bikemiyıruz malesef. Birde birbirimizin kıymetini bilsek ne kadar güzel olur. O ondan bu bundan değip, bölünüp parçalanıyoruz. Bölen ve parçalayan olmak ne kadar güxel ve hoş olabilir ki. O yüzden derleyen ve toparlayan olmak en güzeli.

Domaniç'in kanayan yaraları malumunuz. Bitirilemeyen Tavşanlı Domaniç yolu başta olmak üzere, köylerimizin su sorunları, ilçe merkezinin alt yapı sorunu ve doğal gaz sorunu. Bu sorunlar tek bir siyasi partinin mücadelesi ile halledilmeyecek kadar büyük sorun. Onun İçindir ki, Domaniç’te dertlenmiş, toparlanmış bir siyasal hareketler toplamı şart. Bu anlamda tüm siyasi partilere büyük iş düşmekte.

Onlar kazandı yapdonşar bakalım, değip te karşıtlık siyaseti belkide sizlere puan kazanırsa da, Domaniç'e ve Domaniçliye zararı olacaktır muhakkak. Tüm siyasi partilerin Domaniç’in bir yerinden tutması muhakkaktır. Muhaliflik genel seçimler içindir. Yerelde kazaban Domaniç ve Domaniçliler olmalıdır. Yazıp çizmek eleştirmek siyaset içinde en kolay olanıdır muhakkak ama Domaniç için tüm siyasiler bir ve beraber olmayı, en zor olanı seçmelidirler ki, kazanan Domaniç olsun.

Malum yerimiz dar. Asıl konumuza gelmek istiyorum. Geçtiğimiz hafta sonu Pzar günü Çamlıca Köyünde harika bir etkinlik vardı. Güzel olan her şey masallarda olurmuş ya. Sanki bir masal dinletisi güzelliğinde Çamlıca Köyünde çocuklarımızın toplu Sünnet merasimine şahit oldu Domaniçli. Domaniçliler olarak bir masalın tadında yaşadık o güzel anları.

Çamlıca Köyü muhtarlığı öncülüğünde sünnet çocuklarının aileleri ile birlikte her şeyin düşünüldüğü bir sünnet merasimi gerçekleşti. O kadar ince düşünülmüş ki, ecdadı ziyaret ile başlayan bir etkinlik, toplu kına yakımı ve misafir çocukların eğleneceği oyun alanlarına kadar her detay güzeldi. Ne diyeyim çok şey yazardım da yerim dar. Domaniç'e örnek olsun bu tür etkinlikler. Bu arada Çamlıca Muhtarı Numan Yaşar başta olmak üzere bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum.

Derlemek, dertlenmek işte böyle güzel işlere vesile olmakta. Darısı 25 Ağustos' ta Şehit Saru Batu Savcı Bey anması, Ebe Ana hayratına  ve Eylük ayının ilk haftası Hayme Ana ve Göç Şenliklerine inşallah. Derli, toplu, bir ve beraber kalın sağlıcakla.