Domaniç’te özellikle son yerel seçimlerde verilen söz ve vaatlerden dolayı herkes Domaniç’te doğalgaz istemeye başladı.

Ben Doğalgaza Karşıyım !

Kuzeydeki Almanya güneş enerjisi ve rüzgar gülleri ile bu işi çözmüş, enerjide bağımsızlığını kazanmışken ben niye gaz baronlarına bağlı hale geleyim ki.

Malum bizde doğalgaz sadece seçim önceleri birkaç aylığına çıkıyor !!!

Ben yollara mıcır atılmasına karşıyım ! Hem her yıl bakım istiyor hem kazalara sebep oluyor. Yahu bir kere sıcak asfalt atıp 20 yıl rahat etmek varken seçimlerde halka hizmet getirdik diye bilmek için dünyanın kaç ülkesinde mıcır kullanılıyor biliyor musunuz? Yok !

Her ay farklı elektrik ve su faturası ödenmesine karşıyım ! Elin memleketinde 12 ay aynı faturayı ödersiniz. Yıl sonunda bir kez ölçüm yapılır. Çıkan farka göre yeni fatura belirlenir. Çok ödediysen üstünü alırsın az ödediysen fazlasını ödersin. Aylık yazım masrafından kurtulur, ev bütçesini de dengede tutarsın !

Ben minarelerde Çin tenekelerine karşıyım! Gürültü kirliliği olmasın diye diğer dinlerdeki gibi ibadete çağrıyı, çan ve tef sesi ile yaptırmayan dinin peygamberine inat, son 5-6 yıldır ezan okunacak bahanesi ile Çin tenekelerinden son ses gümbür gümbür çıkan sesle camlar titriyor. Bebeler ve yatalak hastalar yatağından fırlıyor, nöbetten gelen işçi ve memurların uykusu kaçıyor. Ezan yerine gürültü çıkarmak bu dine ihanettir !

Ben düğünlerde ortalığı havaya kaldıran son ses ile düğüncülerin psikolojisini bozan gürültüye karşıyım. Ortak dostun düğününde bir araya gelen dostlar sözde orkestranın gürültüsünden karşılıklı iki kelam edemiyor. Yahu düğüncü sizi müzik yapsın diye çağırdı gürültü çıkarsın diye değil. Herkes şikayetçi ama kimse gıkını çıkarmıyor.

Yaya kaldırımına araba konmasına, esnafın tezgâh açmasına karşıyım ! Seçilene kadar asıp kesen, seçildikten sonra pusan belediye başkanlarının pısırıklığı yüzünden anneler bebek arabası ile, engelliler engelli arabası ile yaya kaldırımından gidebilmek için engellenen kaldırımlardan yürüme mücadelesini bırakmış, otomobil yolundan gider olmuş. Özellikle kışın karda yolda karşınıza çıkan yaya yüzünden yokuşta kim bilir kaç kişi kalmıştır.

Ev ve apartman kapısına park edilmesine karşıyım ! Anlaşılabilir gibi değil ama bizde apartman kapısına park edenler var. Ambulans gelir, yük gelir. Millet seni mi arayacak ? Hemen gidecekmişmiş. Saniyelerin önemli olduğu kalp krizinde panik halindeki insanlar seni mi arayacak ? Üç metre öteye koysan ne olur körmüsün kapıyı !?

Fakir fukaraya nakdi yardım yapılmasına karşıyım ! Bir hastalık engellilik durumu yoksa fakir çalışmadığı için fakirdir. Yardım aldıkça asalaklığı da asalaklarda artıyor.

Karşıyım, çalışmadan yaşayana, aldığı maaşı hak etmeyen amire, memura, kazanmak için yalan söyleyen siyasiye, konu komşuyu rahatsız edene, evinin önünü temizlemeyene her şeyi devletten belediyeden bekleyene… Gerçekten çok şeye karşıyım vesselam !!!