Geçen sene Hayme Ana ve Göç Şenlikleri İçin 742 kere maşallah başlığı atmıştım. Gerçekten harika bir tören olmuştu ki, bu seneki törene nazarlar değdi sanırım. Nazar deniyorum, nazarlar değdi gerçekten.

Adına devlet töreni yapılan tek kadın ve Domaniç’in en önemli tarihi şahsiyetlerinden olan Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri için bu sene geçen senelere göre tanıtım neredeyse yok denecek kadar azdı. Son bir haftaya sığdırmaya çalışılan bir organizasyondan bahsedeceğim bu hafta. 743. Hayme Ana ve Göç Şenliklerinden. Bu sene Hayme Ana ve Göç Şenlikleri İçin geç kalındığını düşünüyorum. Lütfen ama lütfen n tören etkinliğinden bir ay öncesinden tanıtım çalışmaları başta olmak üzere Yörük ve Türkmenler ile bir Kurultay da bir araya gelinip Vali bey önderliğinde çalıştay düzenlesin. Hayme Ana huzuruna Yörük ve Türkmenlerin daha yoğun katılımı sağlansın. Hayme Ana'nın derleyen, toparlayan 'çadır anası' ruhuna yakışsın.

O kadar reklamın az olmasına rağmen, katılım yoğundu. Ecdat diyen, vefa diyen Hayme Ana torunları tribünleri doldurmuşlardı. Yağan şiddetli yağmura rağmen töreni sabırla bekleyip izlemeyi tercih etmişlerdi. Saha içi atmosferden daha coşkuluydu tribünler.

Ziyaretçiler ile değerlendirme fırsatı buldum törenleri. Herkesin ortak düşüncesi tanıtımın az olmasıydı. Birde tören alanına ziyaretçi alımı olmayışı ziyaretçilerin yazmamı istediği konu oldu. Ziyaretçiler yörük çadırlarını gezememekten şikayetçiler.

Bu kadar kısa bir hazırlık süreci içerisinde gerçekleşen, törenlerde görevli olan emeğini yüreğini ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum.

Yağmur müsaade etmedi bu sene ama önümüzdeki seneler için, protokol konuşmaları esnasında özellikle hangi siyasi partiden olursa olsun Domaniç Belediye başkanına konuşma verilmemesinin eksikliğini hala yaşıyor ve tez elden bu sorunun çözümü noktasında gayret ve çaba bekliyoruz.

Bazı vatandaşların da bir talebini dile getirmek istiyorum. Malumunuz törenlere gelen insanların çoğu dini duyarlılığı olan  insanlar. Bu vatandaşlar tören alanının yakınında namaz kılabilecekleri mescit talep ediyorlar. Çünkü cami çok uzak. Yaşlı insanlar gidemiyorlar. Ben talepleri iletiyorum o kadar. Kalın sağlıcakla.