Çok duyduğum yapay zeka ile tanışmam yazdığım bir şiire yapay zeka tarafından beste yapılması ile başladı. 
Öğrenebilen, eğitilebilen, analiz edebilen bir teknoloji olan yapay zekâ, hızla hayatımıza girerken bizde aval aval seyrediyoruz!

YAPAY ZEKA İLE GELECEKTE HAYAT ÇOK DAHA KOLAY, ÇOK DAHA YAŞANABİLİR, ÇOK DAHA EĞLENCELİ OLACAK. Ama biz görmeyeceğiz!

YAPAY ZEKA, SÜMERLERİN BULDUĞU TEKERLEKTEN SONRAKİ EN BÜYÜK DEVRİMDİR! 

Tekerlekten önce akıllı insanlar yani çobanlar, işlerini gördürmek için yanlarında binlerce insan sürüsü beslerdi. Tekerleğin bulunması ile pazı gücüne ihtiyaç azaldı. Sürünün fazlası, kurban edildi, eğlencelerde, ayinlerde, zevki sefalarda kullanıldı.

TEKERLEK BULUNMASAYDI BUGÜN DÜNYAMIZDA 8 MİLYAR DEĞİL BELKİ DE 18 MİLYAR İNSAN OLACAKTI !

Günümüzde kendini dünyanın çobanı ilan eden gelişmiş ülkelerde zorunlu askerlik yok, ordu yok, savaş yok. Ama dünyanın en iyi silahlarını da en iyi ilaçlarını da bu ülkeler üretiyor. 
Çıkardıkları savaşlarla haritaları değiştiriyor, insanları birbirine kırdırıyor. Geriye çekilip zevkle seyrediyorlar. 

Tekerlekten sonra çoban İnsanların belki 50, belki yüz yıllık bir projesi daha hayatımıza giriyor. 

“YAPAY ZEKA”

Yapay zeka haber yazıyor, şiir yazıyor, beste yapıyor, analiz yapıyor, teşhis koyuyor, akıl veriyor, ameliyat yapıyor, tamir yapıyor… Aklınıza ne gelirse birkaç saniye içinde hallediyor. Pazı gücünden sonra akıl gücüne de ihtiyaç kalmıyor. Bu da çobanların yeni sürüleri elden çıkaracağı anlamına geliyor. 

Gelecekte yaşayacak olan Çobanlar belki eğlencelerinde kullanmak için bir kısım sürüyü elinde tutacak ama büyük bir bölümünü yok edecek. Bazı liderlerin açık açık; “ Ben bir çobanım” dediğini duymuşsunuzdur…

Koyunlar çobansız yaşar ama çobanlar koyunsuz yaşayamaz. Bu yüzden de akıllı insanlar kendilerine hizmet edecek sürüleri ellerinin altında tutar, tutmak isterler.
Sürü sayısı, ihtiyaca göre dengelenir. İhtiyaç fazlası ise kurban edilir. 

Yapay zeka devrimi ile dünyada yeni bir dönem başlıyor. Artık birçok meslek dalını tek bir yapay zeka ve robotlar yapabilecek.  İnsan gücüne, insan aklına fazla ihtiyaç kalmayacak. Yani güdenler yaşayacak güdülenler ölecek. 

Neslimizin yaşaması için çobanlara değil bağımsızlığa ihtiyacımız var. Bağımsızlık için duaya değil bilime ihtiyacımız var.  
Başına çoban bulup güdülmeyi bekleyen sürü değil yapay zeka için doğal zekasını kullanan beyinlere ihtiyacımız var. Ölüye değil diriye hitap eden Kuran’ın Zümer suresi 9. Ayette ne dediğini anlamaya ihtiyacımız var. GELECEK GELİYOR !