Fazla kilomuz varsa öncelikle bu kilolardan kurtulmak için belli bir diyet programı izlemek gerekmektedir.
Hayatımızdan margarini kesinlikle çıkartmalı ayçiçek ve tereyağını biraz azaltmalıyız.
Peki yağ olarak ne kullanabiliriz diye soracak olursanız zeytinyağı en sağlıklı seçenek bunun yanında imkan dahilinde Hindistan cevizi yağı ve avokado gibi sağlıklı yağları tercih etmek karaciğer metabolizması ve yenilenmesi açısından tahmin ettiğimizden daha fazla fayda sağlayacaktır.
Kola limonata soğuk çay tarzında şekerli içecekler cips çikolata tarzında paketli gıdaları olabildiğince azaltmalı, çarşı ekmeğin yerine hemen hemen herkesin evinin önünde olan fırında kendi köy ekmeğimizi yaparak veya tam tahıl ekmek alarak karbonhidrat ihtiyacımızı karşılamalıyız.
Alkol tüketiminiz varsa bunu acilen bırakmalı bunun yanında yine biraz ilginç gelebilir ancak meyve tüketimimizde fazlaysa porsiyonunu azaltmalıyız.
Meyve  sadece karaciğerde metabolize (kullanılır) olduğu için yani diğer yerlerde enerji olarak kullanılmadığından fazla meyve tüketimi yağ olarak karaciğerde depolanabilir.
Karaciğer yağlanmamız varsa eğer mutlaka günde en az 1 kupa yeşil çay, yemeklerimize baharat olarak zerdeçal ve sebze olarak haftada 2 gün enginar tüketimine yer vermemiz karaciğer yağlanmasıyla mücadele etmede bizlerin en büyük destekçileri olacaktır.