9 Eylül itibari ile tüm Türkiye'de okul zilleri çalacak. Velhasıl 2024 2025 eğitim ve öğretim yılı başlıyor. Bu vesile ile sevgili öğrencilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz, değerli velilerimiz ve eğitim camiasının kıymetli mensuplarının yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu ekonomik zorluk içerisinde özellikle de velilerimize kolaylıklar diliyorum. Gerçekten geleceğimiz olan çocuklarımız, öğrencilerimizin kırtasiye masrafları başta olmak üzere eğitim masrafları çok çok pahalı.

Aslında yazmak istediğim konu başka bu hafta. Bazen ara ara yazıyorum bu köşemde. Kahve kültürü siyaset ve sosyal medya polemiği ile Domaniç'i bir yerlere taşıyamayız düşüncesindeyim. Siyaset biz Domaniç' lileri bölmemeli. Siyasetçilerimiz eleştirilere açım olup, yüksek ateşlerini kontrol etmeliler. Özellikle genel siyasetten ziyade yerel bazda birlik ve beraberlik hakim olmalı siyasilerimizde dedikten sonra asıl konuma gelmek istiyorum.

Son günlerde her bir Domaniç’linin şahit olduğu İl Genel Meclisi Üyelerimizin yazışmalarına değinmek istiyorum. Domaniç'li bu tür polemiklere yıllardır alışık aslında. Ama şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Birlikte verilen pozlar daha bir güzel duruyor sosyal medyada. Asıl beğeniyi bu fotoğraflar hallediyor aslında.

İl Genel Meclisi Üyesinin görev ve yetkileri nelerdir? Kısaca yazmak gerekirse; Stratejik plân ile yatırım ve çalışma programlarını, il özel idaresi faaliyetlerini ve personelinin performans ölçütlerini görüşmek ve karara bağlamak. Bulunduğu il ve ilçelerin sınırları içinde bulunan köylerimizin sorunlarını gidermektir kısacası.

Mevcut İl Genel Meclisi Üyelerimizin bu görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışmaları muhakkak takdire şayan. Özellikle de geçen dönemden kalan işlerin takibini yapmak ve bitirilmesini sağlamak öncelikleri olsa da yeni projeler hayata geçirip Domaniçliye sunmaları gerekmekte. Gördüğüm kadarıyla da sosyal medyadaki polemikler bu nedenle doğuyor.

İktidar ve muhalefet partilerinin basın sözcülüğüne soyunmuş bir İl Genel Meclisi Üyesi görünümünden öteye geçilmiyor bir türlü. İl Genel meclisinin görev ve sorumlulukları noktasında paylaşımlar yapmaları doğal olsa da, genel siyasetin sorumluluğunda olan Domaniç'in sorunlarını ilçe teşkilatı yetkililerin yapmaları daha güzel olanı olsa gerek. Uzun lafın kısası yerelde birlik siyaseti şart. Yukarıda da yazdığım gibi kahve kültürü siyaseti ve sosyal medya polemikleri biz Domaniçlilerin sorunlarının çözümünde bir çare olamaz. Birliğimiz, beraberliğimiz şart.

Ha bu arada bu hafta sonu Ertuğrul Gazi etkinlikleri vardı Söğüt'te . Biz Domaniçlilere Mülki ve İdari bazda davetiye geldi mi gelmedi mii bilmiyorum ama Domaniç mutlaka orada olmalıydı diye düşünüyorum. Bireysel olarak katılanlarımız muhakkak olmuştur tabiki de. Yenine Domaniç bir tanede olsa sivil toplum kuruluşu ile temsil edilmeliydi ki inşallah temsil edilmiştir. Çünkü Domaniç'siz bir Söğüt, Söğüt' süz bir Domaniç düşünülemez. Kalın sağlıcakla.