Mevsim yaz ve hava sıcaklıkları yüksek. Üzülmemek elde değil, cennet vatan Türkiye'm de Ormanlarımız yanmaya başladı yine. Yüz ölçümümüzün büyük bir çoğunluğu ormanlar ile kaplı ilçemde Domaniçliler olarak, lütfen daha fazla duyarlı olalım her birimiz. Orman yangınları sonrası can kayıplarımız var. Binlerce hektar yanan ormanlarımız ve bu yangınlar sonucunda yok olan yaban hayatı. Lütfen ama lütfen dikkatli ve duyarlı olalım.

İlçemize bağlı Karaköy’de de bir yangın meydana geldi ve iki katkı ev neredeyse yarım saat içinde tamamen yandı. Büyük geçmiş olsun. Cana gelmedi çok şükür.

Diyarbakır’da ve Mardin’de Cuma günü meydana gelen anız yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim tüm insanlığı doğal afetlerden korusun, beterinden saklasın inşallah.

Tüm yurtta okullar tatile girdi. Yaz tatili başladı. Kurban bayramını büyük bir coşku ile geçirdi tüm yurdum insanı. Öncelikle not hiçbir şeyidir, evlat ise her şey diyerek, bütün öğrenci ve öğretmenlerimize iyi ve güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum. Başta okurlarım olmak üzere Domaniçliler ve Türk ve İslam aleminin geçmiş kurban bayramını kutluyorum. Rabbim yaptığımız kurban ibadetini katında kabul buyursun inşallah.

Kurban Bayramı demişken, dikkatimi çeken bir hususu yazmadan geçemeyeceğim. Bu bayram bir başkaydı Domaniç. Özellikle köylerimiz boş kaldı diye düşünüyorum. Ramazan bayramına kıyasla bayramda köylerimiz boş kaldı. Domaniç Gazetesinin bayramlaşma haberleri bile bir elin parmağını geçmedi. Kurbanların kesilecek olması mı desem bayramın birinci günü neyse de Domaniçli bu bayram tatilini memleketi yerine tatil bölgelerinde geçirdi sanırım.

Tabiki insanların tatilini nerede geçireceği bir tercih meselesi olsada, benim kaygım geleneklerimiz, örf ve adetlerimizin yok olma noktasına gelmesi. Maddi kayıpların telafisi muhakkak olur fakat kültürel kayıplarımızın telafisinin olasılığı neredeyse sıfır. Tıpkı orman yangınlarına karşı gösterilen duyarlılığın kaybolmaya yüz tutan örf ve adetlerimiz noktasında da gösterilmesi daha bir önemli konu diye düşünüyorum. Maalesef ki yavaş yavaş her geçen sene biz bizler olarak kendimizden daha çok uzaklaşıyoruz.

Mevzular derin yerim dar olsa da, Domaniç Belediyesinin Domaniç ilçe merkezine giriş ve çıkışlarındaki kavşakların çevre düzenlemesinin yerinde bir çalışma olduğunu ve Ay yıldız motifinin daha bir anlam kattığını yazmadan geçemeyeceğim. Yerinde bir çalışma olmuş.

Belediyenin diğer bir güzel çalışması ise Öğrencilerimizin şehir dışı gezilerine destek vermesi. Uzun uzun yazmaya gerek yok zaten yerim dar. Amma velakin Öğrencilerimizin şehir dışı gezilerinde konaklama başta olmak üzere, ulaşım ve yemek ihtiyaçlarının Domaniç Belediyesi tarafından karşılanması başta Öğrencilerimiz olmak üzere öğrenci velileri tarafından da büyük bir taktir topladı. Bu tür çalışmaların diğer projeler için umut verici olduğu muhakkak. Umudumuzu yitirmeden doğamız, kültürümüz, örf ve adetlerimiz için daha bir duyarlı olacağız hep birlikte. Kalın sağlıcakla.