Belli dönemlerde ara vermiş olsam da, yaklaşık yirmi yıldan beridir bu köşede yazı yazıyorum. Yazdığım yazıların ana konusunu Domaniç insanının sıkıntıları oluşturma. Birde Domaniç’in tarihi ve kültürel değerleri üzerine yazılarım oluşturmakta. İnanın çok zor bu köşeyi hrr hafta bir konu veya konular ile doldurmak. Domaniç'in kral çıplağı Mustafa Yiğit ağabeyimin işi daha zor o bu köşeyi haftada iki defa dolduruyor. Kendisine kolaylıklar diliyorum.

Kırmadan dökmeden, bazılarına göre yandaş bazılarına göre muhalif etiketi de yesek, bu köşede Domaniç ve Domaniçli'nin sorunlarını dillendirmek hele hele Domaniç gibi küçük bir İlçede daha bi zor. Çünkü akrabslık, abilik kardeşlik ve herşeyden önce Domaniçlilik hukulumuz bir bardak ta olsa çay içimişliğimiz oluyor muhakkak. Her neyse. Zor işte yazı yazmak. Ama yaşadığın ve aididiyet hissettiğin bölgenin sorunlarını dile getirmek ve hele ki çözümlenmesini görmek veya duymak ayrı bir güzellik.

Gel gelelim asıl konumuza. Yerel seçimler sonrası tam tamına üç ay geçti aradan. Aslında üç ay seçilenler için icraat noktasında çok kısa bie zaman dilimi. Bu kısa zaman diliminde Domaniç Belediyesinin icraatlarına baktığımda görkemli bir Yağlı Pehlivan Güreş organizasyonu başta olmak üzere, Domaniç giriş ve çıkış kavşak çalışmaları, Domaniç gençliği ile ilgili özverili duyarlılığı gözden kaçmamakta. Domaniç için güzel olan ne varsa bir bir gerçekleşsin inşallah.

Malumunuz havalar sıcak. İnsanımız sıcaklardan iyice bunaldı bulalmasına da Domaniç insanı için kış telaşı başladı şimdiden ve kömür fiyatları sıcaklardan daha çok etkileyeceğe benziyor Domaniçliyi. Soba ve kaloriferde yanmadan önce Domaniçlinin cebini yakıyor kömür fiyatları.

Ah o kömür...

Maden göçüklerinde nice canlarımızı aldı bizden. Şimdilerde cebimizi yakıyor.

Kömür deyince, Domaniç'in en büyük sorunu.

Bu senede öncelikli sorunu ısımma sorunu olacak Domaniçlinin.

Gündem yoğun aslında.

Seçilmiş syasilerimize ve atanmışlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Domaniç'in önceliklerine ve sorunlarını iyi çalışmaları gerekiyor.

Sorunları yazmakla bitirilemiyecek bir ilçe için başlıca sorunların başında Domaniçlimin ısınma sorunu gelmekte. Domaniçli kömür maliyeti neticesinde kendi evinde kiracı durumunda. Doğal Gaz domaniçin önceliği olmalı. İlöe merkezinin altyapı sorunu, göç sorunu, 25 yıldır bitirilemeyen Domaniç-Tavşanlı yolu, Domaniç'linin istihdamının sağlanması, cennetten bir köşe olan ilçemin ormanlarında olası bir yangın durumunda müdahil olunacak, yangın havuzlarının eksiklikleri, köylülerimizin içme suyu sıkıntıları siyasilerimizin önceliği olsun bi zahmet.

Kalın sağlıcakla.