Çoook uzaklarda şirin bir kasaba varmış. Ahali yerel seçimlerde yeni bir başkan seçmiş. İşte o yeni başkanın kasabasında, güllük gülistanlık bir bahar sabahı adamı işe, çocukları okula gönderen evin hanımı, kahvaltı sofrasını toplayıp balkondan sofra bezini silkelerken, yumurta kabukları, ekmek parçacıkları, havalarda uçuşuyormuş. Kadının gözü yola atılmış alkol şişelerine takılmış. “ ALLAHIN BELALARI YİNE İÇİP İÇİP SOKAĞA ATMIŞLAR ÇÖPLERİNİ. BELEDİYE DE TEMİZLEMİYOR ZATEN. BARİ CEZA YAZSA” demiş içinden. 

Bir başkası işe gitmek için aracını çalıştırmış, motorun ısınmasını beklerken ara ara da, ara gazı vererek ortalığı inletiyor bir taraftan da aracın içinde temizlik yapıyormuş. Titiz biri demek ki ! Küllükteki izmaritleri camdan dışarı atarken gözü bahçesinde temizlik yapan komşusuna takılmış. Sabahın köründe bahçe temizliği yapan emekli hacı, rüzgârın getirdiği dalları, yaprakları, kağıtları, poşetleri tuttuğu gibi yola fırlatıyormuş. “BİR DE HACI OLACAK, YAZACAKSIN BUNLARA CEZAYI” demiş park yerinde aracını temizleyen adam. 

Babasının yeni aldığı motosikletle havalı havalı okuluna giden gencin cakasına da diyecek yok. Bir de art arda egzoz patlatıyor ki ağaçlardaki kuşlar bile korkudan topluca uçarak kaçışıyorlar. Muhtemelen evlerdeki bebeler ağlayarak uyanıyor, geceyi uykusuz geçiren hastalar, yaşlılarda tam da uykuya dalmışken yerinden fırlıyordur. “BUNLARA CEZA ŞART” diyen vatandaş besmele ile kesim motorunu çalıştırıp başlamış odunlarını kesmeye…  

Sıkışıp cami tuvaletlerine dalan vatandaş, bir eli ile burnunu tıkarken için için küfrederek tuvaletini yapıyormuş. Akla gelen her türlü pislik suların üstünde yüzerken elindeki izmariti pisuara fırlatıp “ BİR DE TEMİZLİK İMANDAN GELİR DERLER. NEDİR BU CAMİ TUVALETLERİNİN HALİ” diye mırıldanıyormuş. 

Avlusunun dibine diktiği ağaçların dallarından kaldırımı kullanamayan bir başka vatandaş ise kaldırama araç koyanlara sövüyor, rahat yürüyemediği için. 
“KALDIRIMA PARK EDENLERE YAZACAKSIN CEZAYI” diyormuş.

Yeni seçilen belediye başkanı karar almış. Pazarcı esnafı kanunlara uyacak artık bağırmayacak. 'Bağırana ceza kesin' demiş zabıta ya. ' Bir de her pazarcıya bir poşet verin kendi çöpünü kaldırmayana haftaya geldiğinde basın cezayı. Belediye personeli niye onların çöpünü temizlesin' diyormuş.

Kaldırıma araç koyana, sandalye, masa atan esnafa, ağaç dalları kaldırıma sarkan bağ bahçe sahiplerine, çevreyi kirletenlere basın cezayı demiş. 

Yeni başkan “Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.” diyormuş kısacası…

“Hayda dün bir bugün iki. Ne oluyoruz sayın başkan” demiş ahali. 
Başkanda, “Kuralları uyguluyoruz. Siz istediniz bende yaparım dedim. O yüzden seçtiniz beni” deyince 

Ahali, “ Bu başkan iyice tadını kaçırdı. İlk seçimde keselim bunun cezasını demiş” 

Peki bu başkan da geri adım atmış mıdır sizce ? Bekleyip göreceğiz !