BÖLGENİN TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI

Malezya'nın eski bakanlarından Kamarudin Jaffar, Türkiye’ye yaptığı üçüncü ziyaretinde bu kez yönünü Domaniç ve Söğüt’e çevirdi. Kültür elçisi ve rehber Hasan Kürüz’ün rehberliğinde gerçekleştirilen bu özel ziyarette, bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri yeniden gün yüzüne çıkarıldı.
Ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan Kayı Boyu Domaniç Kültür Derneği Başkanı Alparslan Turan, Jaffar’ın bölgeyle ilgili izlenimlerini şu şekilde aktardı:

Hayme Ana 743’üncü kez anıldı Hayme Ana 743’üncü kez anıldı
Malezyalı Bakan; Domaniç'te Turizm Konaklamalı Obalarla Büyür

“DİRİLİŞ ERTUĞRUL’ VE ‘KURULUŞ OSMAN’ GİBİ DİZİLER ÇOK İZLENİYOR”

"Malezya ve Endonezya'da ‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Kuruluş Osman’ gibi diziler çok izleniyor. Bu nedenle insanlar bu bölgeyi tanıyor ve görmek istiyor. Kamarudin Jaffar’ın bize söyledikleri çok önemliydi. Kendisi, 'Burası mutlaka daha iyi tanıtılmalı, ancak şu an tanıtım oldukça zayıf. Karşılıklı turlar düzenlenerek turizm gelirleri artırılabilir. Doğal güzellikleriyle bu bölge korunmalı ve daha da geliştirilmelidir. Ayrıca İngilizce tanıtım eksik. Malezya ve Endonezya gibi büyük nüfuslu ülkelerden daha fazla turist çekmek için bu dillerde tabelalar ve tanıtımlar yapılmalı. Burada konaklamalı geleneksel obalar olsaydı çok daha fazla zaman ayırabilirdik' diye görüş bildirdi."
Malezyalı Bakan; Domaniç'te Turizm Konaklamalı Obalarla Büyür

DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI OLARAK GÖREV ALDI

Program kapsamında Topuk Yaylası Tabiat Parkı, Ilıcaksu Sarıkız, Mızıkçamı ve Hayme Ana Türbesi gibi önemli tarihi ve doğal mekanlar ziyaret edildi. Gezi, yaklaşık altı saat sürdü.Kamarudin Jaffar, 22 yıl boyunca milletvekilliği, 2018-2020 yılları arasında Ulaştırma Bakan Yardımcısı ve 2020-2021 yıllarında Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev aldı.

Editör: Serdar Yiğit