ENDEMİK TÜRLER VE ASIRLIK AĞAÇLARLA DOLU BİR CENNET

Domaniç Ormanları, ayni zamanda zengin bir alt flora ve yaban hayatı potansiyeline sahiptir. Bu ormanda, kayın ve karaçam yoğun olarak bulunur, Ayrıca meşe ve titrek kavak da bulunur. Doğal güzelliğiyle öne çıkan Domaniç Ormanları, aynı zamanda tarihi bir öneme sahip.

Asırlık ağaçlarıyla ünlü bu ormanKütahya gezinizde hem büyüleyici bir atmosfer sunacak hem de keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak.

Çarşamba köyünde bayram eğlencesi düzenlendi Çarşamba köyünde bayram eğlencesi düzenlendi

DOMANİÇ ORMANLARI'NDA GEZGİN TAVSİYELERİ

Gezginlerin sıkça övgülerle bahsettiği Domaniç Ormanları ile ilgili bir gezgin, şunları belirtiyor:

"İnegöl-Domaniç yolu Tahtaköprü mevkisinden sonra yol tırmanmaya başlar. Manzara güzelleşmeye başlar. İster Eskişehir'den İnegöl'e giderken İnegöl'e varmadan Domaniç yoluna dönersiniz, ya da Mezitler'de Eskikaracakaya köyü içinden kestirme bir yol ile Tahtaköprü istikametine bağlanıp dağa doğru tırmanırsınız. Çeşmelerden su için, su doldurun. Lokantaları var, alabalık yedik, güzeldi. Lokantanın ortamı süperdi. Suları soğuk ve kaliteli olduğu için alabalıklar çok güzel pişirilmiş. Sis olabilir, yol manzaraları göz yaşartacak cinste güzel."

Kütahya'nın bu doğal hazinesi, hem doğa severleri cezbetmeye devam ediyor hem de tarih kokan atmosferiyle ziyaretçilere unutulmaz anılar yaşatıyor.

Editör: Serdar Yiğit