Dünyanın en çok okunan moda dergisi Vogue ve ülkenin önde gelen gazetelerinden Hürriyet, sanatçıların eserlerini ve Domaniç Kurbağalarının ilginç göç yolculuğunu detaylı bir şekilde kaleme alarak haberleştirdi.

Domaniç-İnegöl yolunda büyük tehlike! Felaketlerin habercisi olabilir Domaniç-İnegöl yolunda büyük tehlike! Felaketlerin habercisi olabilir

DOMANİÇ KURBAĞALARI HUZUR İÇİNDE UYUYOR MU?

New York merkezli dünyaca ünlü moda dergisi Vogue, sergiye özel bir yazı yayımlayarak Domaniç Kurbağalarının 5 bin yıllık göç tarihini sanatseverlere tanıttı.

Vogue dergisi, “Domaniç Kurbağaları Huzur İçinde Uyuyor mu?” başlığı ile 23 Aralık 2023 tarihinde yayımlanan yazısında, Rumeysa Kiger imzasıyla Domaniç Kurbağalarının 5 bin yıllık göç tarihini ele aldı.

Yazıda, Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar'ın imzasını taşıyan "Rest in Pieces" sergisinin, Domaniç Kurbağalarının göç yolculuğunu eserlerine dönüştürerek izleyicilere benzersiz bir sanat deneyimi sunduğu vurgulandı.

Yine yazıda, yapay zeka ve medya teknolojilerinin kullanımı, eserlerin 3D baskı teknolojisiyle üretilmesi ve sanatçıların arkeolojik unsurları çağdaş bir perspektifle işlemesi belirtildi.

KURBAĞALARIN GÖÇ YOLCULUĞUNDAN DİJİTAL SERGİYE

Hürriyet Gazetesi'nin Kelebek eki yazarı Onur Baştürk tarafından “Kurbağaların göç yolculuğundan dijital sergiye” başlığı ile  kaleme alınan yazıda sergiye geniş bir yer ayırdı.

Onur Baştürk, Domaniç Kurbağalarının göç yolculuğunu ve serginin dijitalleştirilmiş unsurlarını anlatarak, Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar'ın eserlerini öne çıkardı.

Baştürk, Domaniç Kurbağalarının ilginç göç yolculuğunu inceledi. Yazıda, Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar'ın sergisinin, Seyitömer Höyük kazılarında bulunan 5 bin yıllık sunak kaplarından ilham alarak dijital arkeoloji evreni yarattığına vurgu yapıldı.

BÜYÜK YANKI BIRAKTI

Her iki yazı da Domaniç Kurbağalarının sanat dünyasındaki özel serüvenine odaklanarak, okurlarıyla buluştu. Bu iki önemli yayın kuruluşu, Domaniç Kurbağaları ve "Rest in Pieces" sergisi aracılığıyla İstanbul sanat sahnesini uluslararası ve ulusal düzeyde öne çıkmasını sağladı.

Editör: Serdar Yiğit