Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babaannesi, Ertuğrul Gazi’nin annesi Hayme Ana ( Devlet Ana), 743’cü kez düzenlenen programla anıldı.

Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde başlayan programa Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, AK Parti Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, CHP Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Domaniç Kaymakamı Halil Affan Erdoğan, Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, Kütahya ve Domaniç protokolü, Şehit ve Gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Domaniç: Hayme Ana 743’üncü kez anıldı

YAĞMUR MÜSADE ETMEDİ

Protokol konuşmaları, gösteriler başlamadan aniden bastıran yağmur ve arkasından elektriklerin kesilmesi nedeniyle yapılamadı. 

Ertuğrul Gazi'nin oğlu Saru Batu Savcı Bey anıldı Ertuğrul Gazi'nin oğlu Saru Batu Savcı Bey anıldı

Folklor ekipleri ve atlı göstericiler yağmur altında gösteri yaparken mehter takımı sahne alamadı ve bu yıl temsili Söğüt’te göç yürüyüşü de iptal edildi.

Domaniç: Hayme Ana 743’üncü kez anıldı

VALİ IŞIN AÇIKLAMA YAPTI

Kütahya Valisi Musa Işın, “Yağmur muhalefeti ile karşılaştık. Ses sistemi tamamen gitti. İnşallah gelecek sene çok daha güzel bir şekilde güzel bir program yapma imkânımız olur” dedi.

Vali Işın seyyar ses sitemi ile veda ederek alandan ayrılması ile tören sona erdi.

Domaniç: Hayme Ana 743’üncü kez anıldı

Editör: Serdar Yiğit