Murat Toker, altı ay önce ailesiyle birlikte Domaniç'e taşınarak burada yeni bir hayat kurdu. Lüleburgaz'da otel işletmeciliği yaparken çocuklarının kötü alışkanlıklardan uzak kalması için Domaniç'e yerleşme kararı alan Toker, bu süreçte atçılıkla tanıştı ve çocuklarına atların hiperaktivite üzerindeki olumlu etkilerini keşfetti.

Domaniç Topukyayla'da Atlarla Huzur ve Terapi

DOMANİÇ'TE ÇOCUKLAR İÇİN ÜTOPYA

Murat Toker, "Domaniç’in yerlisiyim. Çok fazla at çiftliğine gidiyorduk. Psikoloğumuz bize atların çocukların hiperaktivitesi üzerine çok iyi geldiğini söyledi. İlk atımızı sahiplendik ve çocuklarımızın hiperaktivitesinin azaldığını gördük. Ardından ikinci, üçüncü atımızı aldık. Sonrasında sadece kendi çocuklarımıza değil, diğer çocuklara da faydamız olsun diye Ütopya Biniciliği kurduk," diyor.
Domaniç Topukyayla'da Atlarla Huzur ve Terapi

ÜÇ AY BOYUNCA DEVAM EDECEK

Şu an Domaniç Dağı Topukyayla Tabiat Parkı'nda bulunan Ütopya Biniciliği, çocuklara atçılık eğitimi vererek at binme konusunda bilgi ve deneyim kazandırıyor.
Haftanın her günü hizmet veren Ütopya Biniciliği, üç ay boyunca Topukyayla'da kalarak çocuklara doğayla iç içe bir öğrenme ortamı sunuyor.

Hayme Ana anısına mevlit okutuldu Hayme Ana anısına mevlit okutuldu
Domaniç Topukyayla'da Atlarla Huzur ve Terapi

Editör: Serdar Yiğit