Müftü Durmuş derece alan öğrencileri ödüllendirdi Müftü Durmuş derece alan öğrencileri ödüllendirdi

Yiğit, 1990'lı yıllarda Domaniç'in altın çağını yaşadığını belirterek,

"Tunçbilek işçileri sayesinde insanlar mutlu ve umutluydu. Düğünler bir hafta sürer, köylerde traktörler harıl harıl çalışırdı. O dönemde Domaniç FM, bağda bahçede ve akşam kahvelerinde yankılanırdı" dedi.

RADYO HAYALİ VE GAZETEYLE BULUŞMA

Yiğit, Almanya'dan izine geldiğinde Domaniç'in bu güzel manzarası karşısında memlekete dönmek için can attığını ve o dönemde radyo açmak için girişimlerde bulunduğunu söyledi. Yiğit, yaklaşık 50 dilekçeden sonra radyo açmak için gerekli cevabı aldığını ama radyonun fiyatı nedeniyle vazgeçtiğini anlatı.

Domaniç Gazetesi 29 Yaşında!

DOMANİÇ GAZETESİ YENİ BİR DÖNEME GİRDİ

Yiğit, 2005 yılında Mehmet İmdat Uysal'dan Domaniç Gazetesi'ni satın aldığını ve o tarihten itibaren gazeteyi yeniden yapılandırdığını belirtti. Yiğit,

"Bir yıl boyunca Almanya'da yerel gazeteleri inceledim ve Domaniç Gazetesi için bir vizyon oluşturdum. Gazetemiz Domaniç'ten haberler verecek, halkı aydınlatan yazılar olacak. Bir sayfa Kuran meali ile dini bilgi, yarım sayfa spor, magazin ve daha fazlası olacak" dedi.

GAZETECİLİK ZOR ZANAAT

Yiğit, gazete çıkarmak kolay olsa da gazetecilik yapmanın zor bir zanaat olduğunu vurguladı. Yiğit,

"Siyasileri eleştirdikçe gelirler düşmeye başladı. Kral çıplak dedikçe bir yerlerden darbe yemeye başladık. Yandaşlar saldırdı. Cahiller akıl verdi. Zülfikarana dokunulanlar rahatsız oldu. Her hafta tüm kurumları dolaşıp, 'Bu hafta Domaniç için ne yaptınız?' dediklerimiz, bize düşman oldu" dedi.

DOMANİÇ HALKINA TEŞEKKÜR

Tüm zorluklara rağmen Domaniç Gazetesi'nin 29. yıl dönümüne ulaştığını belirten Yiğit, bu başarıda en büyük payın Domaniç halkına ait olduğunu söyledi. Yiğit,

"Bu gazeteye Domaniç çok sahip çıktı. Bizi destekleri ile bu günlere getiren Domaniç Halkına, esnafımıza canı gönülden teşekkür ederiz" dedi.

DOMANİÇ GAZETESİ'NİN GELECEĞİ

Yiğit, Domaniç Gazetesi'nin geleceğe dair planlarını da paylaştı. Yiğit,

"Gazetemizi daha da geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Domaniç'in sesini tüm dünyaya duyurmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Editör: Serdar Yiğit