Afyonkarahisar, gastronomi tutkunlarını 27-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 6. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’nde bir araya getirmeye hazırlanıyor. Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilecek festival, hem yerli hem de yabancı şefleri, gastronomi profesyonellerini ve lezzet meraklılarını ağırlayacak.

Afyon’un Lezzet Dolu Festivalinde Domaniç Hanımeli Kooperatifi de Yer Alacak

EGE BÖLGESİNDEN KATILAN TEK KADIN KOOPERATİF

Bu yılki festivalde dikkat çeken katılımcılardan biri de Ege Bölgesi'nden katılan tek kadın kooperatifi olan ‘ Domaniç Hanımeli Üretim İşletme ve Kadın Kooperatifi’ olacak. Domaniç’te üretim yapan kadınlar, yerel lezzetlerini ve el emeği ürünlerini ziyaretçilerle buluşturacak.

DÜNYANIN EN UZUN LOKUMU REKORU KIRILACAK

Festivalde bu yıl, meşhur Afyon lokumu için Guinness Rekoru denemesi yapılacak. Cumhuriyet’in 101. yılına ithafen tam 101 metre uzunluğunda bir Afyon lokumu hazırlanacak ve bu lokum, Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na "Dünyanın En Uzun Lokumu" olarak girmeye aday olacak.

Doç. Dr. Cantürk Caner’den Domaniç Kültürüne Yakın İlgi Doç. Dr. Cantürk Caner’den Domaniç Kültürüne Yakın İlgi

ZENGİN ETKİNLİKLER KATILIMCILARI BEKLİYOR

Yöresel yemek yarışmaları, yemek atölyeleri, paneller ve kültürel etkinliklerin yanı sıra, müzikseverler de festivalde unutulmaz anlar yaşayacak. Arabesk-fantezi müziğin usta ismi Ümit Besen ve Türk Rock müziğinin sevilen sanatçısı Pamela, festival kapsamında sahne alacak.

Gastronomi turizmiyle öne çıkan Afyonkarahisar, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilmesinden bu yana her yıl daha fazla ziyaretçi ağırlıyor. Termal turizmden kültürel ve tarihi zenginliklere kadar pek çok değeri gastronomiyle birleştirerek bölgesel kalkınmayı hedefleyen şehir, bu festivalle hem lezzet tutkunlarına hem de Afyon’un kültürel mirasına yeni bir boyut kazandırıyor.

Domaniç Hanımeli Kooperatifi’nin bu önemli etkinlikte yer alması, Afyonkarahisar'ın festivalinde Domaniç’in yerel ürünlerinin tanıtılması açısından büyük bir fırsat olarak görülüyor.

Editör: Serdar Yiğit