İLK DURAK CUMALIKIZIK

Gezinin ilk durağı, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Cumalıkızık oldu. Burada kahvaltı yapan öğrenciler, koruma altına alınmış doğal yapıları gözlemlediler. Daha sonra Mudanya’ya geçen grup, Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı tarihi binayı ziyaret ederek, bölgenin tarihi hakkında bilgi edindi. Mudanya’nın turistlik yerlerini gezen öğrenciler, sahilde keyifli vakit geçirdiler.

Gezinin son durakları ise Tirilye sahili ve leyleklerin göç yolu üzerinde bulunan Gölyazı oldu. Öğrenciler, burada leyleklerin doğal yaşam alanlarını gözlemleme fırsatı buldu.

Domaniç; Hisar İlkokulu Öğrencilerinden Kültürel Gezi

DOLU DOLU BİR DÖNEM OLDU

Bu gezi, ilkokuldan ortaokula geçen öğrencilere bir ödül niteliğinde oldu. Okul yönetimi, öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla bu tür geziler düzenlediklerini belirtti. Okul müdürü Cihat Kardaş, yılın son haftasında piknik, kermes ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini, hem velilere hem de öğrencilere yönelik yarışmalar, etkinlikler ve sergilerle dolu dolu bir yıl yaşatıp öğrencileri tatile göndereceklerini ifade etti.

Ayrıca, bu tür gezilerin öğrencilerin moral ve motivasyonu açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Kardaş, gelecek yıl daha fazla etkinlik düzenleyerek öğrencileri farklı noktalara ulaştırmayı planladıklarını belirtti.

Domaniç; Hisar İlkokulu Öğrencilerinden Kültürel Gezi
Editör: Serdar Yiğit