"ARTIK KÖYÜME DÖNÜYORUM"
Vedası sırasında duygusal anlar yaşayan Fahrettin Adıgüzel, “Ben artık gidiyorum köyüme, Allah herkesten razı olsun. Hep yaya gittim geldim. Ah unutmayacağım bu dükkânı ama artık bitti,” ifadelerini kullandı.
Dostlarından 95 yaşındaki Mesut Erkan ise, “Buralar artık Fahrettin hocasız ne yapacak?” diyerek arkadaşıyla helalleşti.
BİR ÖMRE SIĞAN HİKÂYE
Fahrettin Adıgüzel, 1938 yılında Domaniç’in Berçin köyünde dünyaya geldi. Babası çiftçi, annesi ise ev hanımı olan Adıgüzel, köy hayatında çalışkanlığı ve azmiyle tanındı. İlk gençlik yıllarında dini eğitim alan Adıgüzel, Tıraz ve Muhacırlar köylerinde toplam 12 yıl imamlık yaptı.
İmamlık yaptığı yıllarda para veya maaş almadığını belirten Adıgüzel, “Karnımı köylüler doyuruyordu. Yıl sonunda ise arpa ve buğday toplarlardı. Onları satarak ihtiyaçlarımı karşılardım,” diyerek geçmişi hatırlattı. Ancak bir süre sonra saatlere olan merakı, hayatının akışını değiştirdi.
Kendi kendine öğrendiği saat tamirciliğiyle 1985 yılında Domaniç’te bir dükkân kiralayan Adıgüzel, o tarihten itibaren ilçenin tek saat tamircisi oldu.
YÜRÜYEREK VE BİSİKLETLE GEÇEN BİR ÖMÜR
Doğal yaşamı ve hareketi hayat tarzı haline getiren Fahrettin Adıgüzel, Berçin köyündeki evinden her gün 5 kilometre uzaklıktaki işine yürüyerek ya da bisikletle gidip geldi.
Yaklaşık 14 yıl önce Domamiç Gazetesi ‘ Son Sayfa Hikayeleri’ köşesinin konuğu olan Fahrettin Adıgüzel “ Her gün bisikletimle karda, yağmurda iş yerime gittim geldim. Asla arabaya binmem. Sağlığımı yürümeye ve bisiklete borçluyum” diyerek uzun ve sağlıklı yaşamının sırrını paylaştı.
GENÇLERE MESAJI
2010 yılında Domaniç Gazetesine konuşan Fahrettin Adıgüzel’in gençlere verdiği tavsiyeler ise bir ömrün tecrübelerini yansıtıyor:
“Uzun ve sağlıklı yaşamak istiyorsanız sigaradan uzak durun, bol bol yürüyün, kimsenin işine karışmayın, işinize sahip çıkın.”
Yaklaşık 40 yıl süren mesleki hayatını geride bırakan Fahrettin Adıgüzel, Domaniç halkının hafızasında bir iz bırakarak köyüne geri döndü.