Kooperatif Başkanı Nazife Uslu, Domaniç’teki ilk kadın kooperatifini kurduklarını belirterek, geleneksel ata tohumu sarımsakları toprakla buluşturmaya başladıklarını söyledi.

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sağlanan destekle sarımsak ekim makineleri temin edildiğini belirten Uslu,

“Coğrafi işaret almak için çalışmalara başladık. Başvuruyu bu yıl yapacağız. Kooperatifimiz atıl bir binada, tamamen kendi emeklerimizle kuruldu. Bugün ürünlerimizi büyük marketlere pazarlıyoruz ve 5 farklı noktada satış yapacağız” dedi.
Domaniç’te Kadın Kooperatifi Ata Tohumu Sarımsak İçin Harekete Geçti

ÜRETİMİ DAHA DA GENİŞLETMEYİ HEDEFLİYORUZ

Uslu, 3 milyon TL’lik Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) projesinin kabul edildiğini ve makinelerin siparişinin verildiğini de belirterek, devlet desteğiyle üretimi daha da genişletmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Melike Akbalık Beauty Studio Çukurca’da Açıldı Melike Akbalık Beauty Studio Çukurca’da Açıldı

Kooperatif Başkan Yardımcısı Sebile Gürcan ise, bölgedeki sarımsak üretiminin yıllardır devam ettiğini ancak yeterince tanıtılamadığını ifade ederek,

"Biz kendimizi bildik bileli bu topraklarda sarımsak ekiliyor ama hak ettiği değeri bulamadı. Şimdi kooperatif olarak bu ürüne coğrafi işaret almak için mücadele ediyoruz" dedi.
Domaniç’te Kadın Kooperatifi Ata Tohumu Sarımsak İçin Harekete Geçti

ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ

Kooperatif üyesi Fatma Doğan da çalışmalarını büyük bir heyecanla sürdürdüklerini belirterek,

“Gülerek, eğlenerek çalışıyoruz. Tüm arkadaşlarımızla çok güzel işler yapıyoruz. Zor bir iş ama zevkle yapıyoruz. Bu işi başaracağız ve Domaniç’i kalkındıracağız” diye konuştu.

Kooperatif üyeleri, Tarım Müdürlüğü yetkililerinin gözetiminde ata tohumu sarımsakları toprakla buluşturarak üretime başlıyor. Çalışmalarını genişletmeyi planlayan kadınlar, önümüzdeki süreçte hem üretim kapasitesini artırmayı hem de yerel ürünleri daha geniş pazarlara ulaştırmayı amaçlıyor.

Domaniç’te Kadın Kooperatifi Ata Tohumu Sarımsak İçin Harekete Geçti