Toplamda 32 kilometrelik yolun en uzun ve en zor bölümü olan kısmı trafiğe açıldığında Domaniç - Tavşanlı yolunun rahatlaması ve kazaların azalması bekleniyor.

Domaniç - Tavşanlı yolunun 6 kilometresi hizmete açılıyor

13 YILDIR DEVAM EDİYOR

Domaniç - Tavşanlı yolu 2011 yılında zamanın Ak Parti İlçe Başkanı Merhum Mustafa Şimşek’in girişimleri ile başlamıştı.

Domaniç’te Yeni Camii İnşaatı: Sultan Alaaddin Camii İbadete Kapatıldı Domaniç’te Yeni Camii İnşaatı: Sultan Alaaddin Camii İbadete Kapatıldı

Planlamaya alınan Durabey kavşağından Tunçbilek çıkışı Dinç petrole kadar olan 32 kilometrelik yolun her yıl birkaç kilometresinin tamamlanacağı söylenmişti.

Ancak bir sürü bahane ile yıllarca yılan hikayesine dönen yol bazen ekonomik krizlere bazen işi bırakan müteahhitlere takılarak 13 yıldan beri devam ediyor.

İlk olarak en çok ölümlü kazaların olduğu 90 derece virajlı Çamlıca kavşağı yapılan yolun sonraki yıllarda Karaköy altı yapıldı. Domaniç çevre yolu, birkaç etaba bölünerek kısmen tamamlandı. Berçin altından sonra en uzun ve en zor bölümü sayılan Güney - Muhacırlar arası olarak da devam etti.

Domaniç - Tavşanlı yolunun 6 kilometresi hizmete açılıyor

AKSİLİK OLMAZSA BU YIL BÜYÜK BÖLÜMÜ AÇILACAK

Geçtiğimiz yıl yağışlardan sonra bazı istinat duvarlarında sıkıntı olan yol çalışmaları bu yıl hava şartları nedeniyle geç başladı.

Sıkıntılı duvarlar yeniden yapılarak çalışmaları tamamlanan yolda asfalt çalışmaları başladı.

Domaniç - Tavşanlı yolunun 6 kilometresi hizmete açılıyor

KALAN KISMI NE ZAMAN TAMAMLANIR

Tunçbilek Dinç Petrolden Domaniç Durabey kavşağına kadar genişletilip sıcak asfaltla kaplanması planlanan yolun kalan kısmının da en kısa zamanda bitirilmesi ile yolun bu kısmında büyük rahatlama olacak.

Ancak yol ne zaman biter sorusuna henüz net bir yanıt alamadık!

Editör: Serdar Yiğit