Alaaddin Camiinin yıkılması nedeniyle hizmetini durduran Hisar Fotoğrafçılık, bölge halkının yoğun talebi üzerine yeniden açılacak. 1979 yılından bu yana hizmet veren işletme, işletme sahibi İlhan Kara’nın açıklamasıyla kapanmayacağını ve yeni adresinde faaliyetlerine devam edeceğini bildirdi.

İlhan Kara, yaptığı açıklamada, “Hisar Fotoğrafçılık’ı kapatma kararı almıştık, ancak yöre halkının ısrarı üzerine duygusal anlar yaşadım ve tekrar yaşatma kararı aldım. Kapatmıyorum; restorasyon çalışmalarını tamamladıktan sonra 1-2 ay içinde ya da 2025 yılına yetiştirmeyi planlıyorum,” ifadelerini kullandı.

BÖLGE HALKININ ÖNEMLİ ANILARINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEK

Ayrıca Kara, engelliler, gaziler ve şehit ailelerine 9 yıldır ücretsiz fotoğraf çekimi sunduğunu ve bu hizmeti yeni adresinde de sürdüreceğini belirtti. Hisar Fotoğrafçılık, geçmişte olduğu gibi bölge halkına önemli anılarını ölümsüzleştirmeye devam edecek.

Domaniç'te kuvvetli sağanak ve dolu ilçeyi olumsuz etkiledi: Pazar esnafı zor anlar yaşadı Domaniç'te kuvvetli sağanak ve dolu ilçeyi olumsuz etkiledi: Pazar esnafı zor anlar yaşadı

İl Genel Meclis Üyesi Ercan Tekdemir de bu kararın bölge için büyük bir anlam taşıdığını dile getirdi. “Rahmet ve minnetle andığım değerli büyüğüm Foto İrfan Kara'nın 1979 yılından beri işlettiği Hisar Fotoğrafçılık, bugün itibariyle Alaaddin Camii'nin yıkılmasından dolayı bu adreste hizmetini sonlandırıyor. Kimimize nikah, kimimize düğün, kimimize ise okul kaydı fotoğrafı çekmiştir bu mekan. Dile kolay, 46 yıl hizmet vermiş. Hepimizin bu yerle bir anısı mutlaka vardır” dedi.

Editör: Serdar Yiğit