Domaniç Belediyesi, küresel ısınma ve kuraklık nedeniyle ilçedeki içme suyu kaynaklarında yaşanan azalma sebebiyle yeni bir önlem aldı. Belediye tarafından yapılan duyuruda, şehir şebekesi içme suyunun evlerin avlularında ya da arsalarında sebze ve benzeri ürünlerin sulanmasında kullanılmasının yasaklandığı açıklandı.
YASAĞA UYMAYANA 5 BİN TL CEZA
Alınan karara göre, damlama, fıskiye, hortum ve benzeri yöntemlerle şehir şebekesinden sulama yapanlara 5.000 TL idari para cezası kesilecek. Yasak, Domaniç Belediye Meclisi'nin 04.12.2024 tarihli ve 2024/44 sayılı kararı doğrultusunda uygulanacak.
AMAÇ: SU KAYNAKLARININ KORUNMASI
Yetkililer, yaz aylarında olası su kesintilerinin önüne geçmek amacıyla bu kararın alındığını ve vatandaşların daha duyarlı olmalarını beklediklerini belirtti.
İHBARLAR İÇİN WHATSAPP HATTI AÇILDI
Konuyla ilgili vatandaşların gözlemlerini paylaşabilmesi için 0539 820 19 60 numaralı WhatsApp ihbar hattı da devreye alındı. Belediye, bu hattı kullanarak yasağa aykırı durumları bildiren vatandaşlara teşekkür etti.