TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında düzenlenen “Seramorium’da Bilim ve Doğa” projesi, 1-7 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştiriyor. Proje boyunca, katılımcılar hem doğa hem de bilim temalı etkinliklere katılarak unutulmaz anlar yaşadılar.

Katılımcılar, ilk olarak Domaniç Topuk Yayla Tabiat Parkı'nı ziyaret ederek doğanın eşsiz güzelliklerini keşfettiler. Ardından, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi’nin beşiği olarak bilinen ve yaklaşık 700 yıllık geçmişe sahip Mızık Çamı’nı ziyaret ettiler. Tarihi çam ağacının gölgesinde geçmişin izleri hatırlanırken, doğanın korunmasının önemi üzerinde duruldu.

Domaniç’te Bilim ve Doğa Buluşması

HAYME ANA'YA ZİYARET

Gezinin son durağı ise Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi’nin ninesi olan Hayme Ana Türbesi oldu. Katılımcılar burada dualar ederek tarih bilincini pekiştirdiler. Bu anlamlı ziyaretler sırasında hem doğa hem de tarihin iç içe geçtiği bir yolculuk gerçekleştirildi.

Proje Yürütücüsü Serkan Saruhan, “Seramorium’da Bilim ve Doğa” projesinin doğa sevgisini ve bilimsel farkındalığı artırmayı hedeflediğini belirterek, emeği geçen tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Ata Tohumundan Üretilen Dev Cevizler İlgi Odağı Oldu Ata Tohumundan Üretilen Dev Cevizler İlgi Odağı Oldu
Domaniç’te Bilim ve Doğa Buluşması

Editör: Serdar Yiğit