Domaniç'te 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle saygı ve minnetle kutlandı. Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen tören, Kaymakam Halil Affan Erdoğan ve Belediye Başkanı Engin Uysal'ın anıta çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarla devam etti.

Domaniç’te ‘Aronya’ Büyük İlgi Görmeye Devam Ediyor Domaniç’te ‘Aronya’ Büyük İlgi Görmeye Devam Ediyor
Domaniç’te 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ törenle kutlandı

VATANSEVERLİĞİN VE KAHRAMANLIĞIN YAŞAYAN ABİDELERİDİR

Törende konuşan Jandarma Astsubay Çavuş Bilal Ağyar, gazilerin milletin gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Gazilerimiz milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Kahraman gazilerimiz, sizler vazifenizin yapılması uğrunda taşıdığınız üniformayı kendi kanınızla taçlandırıp gazi unvanını alarak vatanın, milletin ve bayrağın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ortaya koydunuz. Bu yüce değerleri yaşatmak uğruna neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakârlıklarla bize ilham kaynağı olmaktasınız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Törene İlçe Kaymakamı Halil Affan Erdoğan, Belediye Başkanı Engin Uysal, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Domaniç’te 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ törenle kutlandı

Editör: Serdar Yiğit