Domaniç’te esnaflar 58 Milyon 828 bin TL kredi kullandı Domaniç’te esnaflar 58 Milyon 828 bin TL kredi kullandı

BELEDİYEYE AİT ARAZİDE EKİM FAALİYETİ BAŞLADI

Çukurca Belediyesi, tarıma verdiği önemle üretken belediyecilik anlayışını sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından %50 hibe ile temin edilen Bayraktar 2000 buğday tohumları, belediyenin Ilıcaksu Yayla mevkiindeki 75 dönümlük arazisi ve Domaniç'te vatandaşa ait 27 dönümlük arazide toplamda 2700 kg olarak ekildi.

GEÇEN YILKİ BAŞARI SEBEBİYLE BU YIL EKİM ALANI ARTIRILDI

Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, geçen sezon yapılan deneme ekimlerinin başarılı sonuçlarının ardından bu yıl daha fazla alanda buğday ekimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Taşgın, buğday ekimine başlamadan önce mevcut araziyi sürerek tarıma elverişli hale getirdiklerini ve arazi alanını %20 arttırarak daha yüksek verim hedeflediklerini ifade etti.

EKİP BİÇİP KAR ELDE EDİLİYOR

Geçen yıl elde edilen başarıyla ilgili konuşan Başkan Taşgın,

"Geçtiğimiz yıl 75 dönümlük tarladan 31 tona yakın buğday ve 1450 adet saman balyasını nakite çevirerek Çukurca Tarım ve Turizm San. ve Tic. Ltd. olarak beklenenin üzerinde kar elde ettik. Buğdayın 20 tonunu Kütahya TMO Ofisine, geri kalanını ise beldemiz vatandaşlarına tohumluk olarak dağıttık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun, bütün çiftçilerimize bereketli olsun İnşallah" dedi.

Editör: Serdar Yiğit