Gençlerden gurur tablosu; Gösterdikleri performansla büyük beğeni topladılar Gençlerden gurur tablosu; Gösterdikleri performansla büyük beğeni topladılar

DOMANİÇLİ ÜZÜLMEZ’İN KAPTANI OLDUĞU TAKIM DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

Domaniç ilçesi Kozcağız köyünden gelen Deniz Harp Okulu 3. sınıf öğrencisi Burak Üzülmez, Amerikan Uzay ve Havacılık Enstitüsü (AIAA) tarafından düzenlenen 2023 Gaz Türbinli Motor Tasarım Yarışması'nda büyük bir başarıya imza attı. Üzülmez, kaptanlığını üstlendiği The Century takımıyla uluslararası alanda gerçekleşen yarışmada, yaratıcı ve etkileyici gaz türbinli motor tasarımıyla Dünya Birinciliği'ni kazandı.

DOMANİÇ VE TÜRKİYE’NİN MÜHENDİSLİK ALANINDAKİ GURURU OLDU

Burak Üzülmez'in liderliğindeki The Century takımı, geleceğin havacılık ve uzay teknolojilerine yön verecek yetenekleri bir araya getiren yarışmada üstün performans sergiledi. Takımın projeleri, özgün tasarım ve mükemmel uygulama ile jüri tarafından büyük takdir topladı. Deniz Harp Okulu'nun gurur kaynağı olan Burak Üzülmez, uluslararası alanda kazandığı başarı ile Türkiye'nin havacılık ve uzay sektöründeki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Kozcağız köyünden çıkarak Dünya Birinciliği'ni elde eden Üzülmez, Deniz Harp Okulu'nun yanı sıra ilçesinin de gurur kaynağı oldu.

Editör: Serdar Yiğit