SON 20 YILDA YAŞANAN OLAYLAR BU DEFTERDE YER ALIYOR

Domaniç'in Karşıyaka Mahallesi sakinlerinden 72 yaşındaki Hasan Karakoyun, yaşanan her önemli olayı kaydettiği bir anı defteri tutuyor. Domaniç’in Muratlı Köyü'nde doğan emekli Karakoyun, geçmiş 20 yılda hem Türkiye'deki hem de şehir ve ilçesindeki önemli olayları not alarak kişisel ve toplumsal bir hafıza oluşturuyor.

MİSAFİRLERDEN HAVA DURUMUNA HEMEN HEMEN HER ŞEY KAYITLI DURUMDA

Hasan Karakoyun, defterine eve gelen misafirleri, önemli günleri, hava durumunu, doğa olaylarını ve hatta köyde yapılan işleri detaylı bir şekilde kaydediyor. 20 yıl boyunca tuttuğu bu anı defteri, geçmişin izlerini takip etmek isteyenlere zengin bir bilgi kaynağı sunuyor.

Domaniç Karaköylü gençlerden vefa örneği Domaniç Karaköylü gençlerden vefa örneği

“KİŞİSEL HAFIZA VE SORANLARA ANLATMAK İÇİN TUTUYORUM”

Yaptığı bu önemli işle ilgili konuşan Karakoyun,

"Defterime yazmaya başladım, 20 sene oldu. Dünyadaki, Türkiye'deki, şehirde ve ilçede kimlerin ne zaman öldüğü, nelerin yapıldığı, eve gelen-gidenleri, hava durumu gibi detayları kategorize ederek not alıyorum. Hem kişisel hafıza için hem de ileride soranlara anıları anlatmak için bu defteri tutuyorum" diyor.

“YILLAR ÖNCESİNİN KAYITLARI ELİNİN ALTINDA”

Her gelişen olayı tarih, saat ve detaylarıyla kaydeden Hasan Karakoyun, geçmişin izlerini sürmek ve hatıralarını paylaşmak isteyenlere zengin bir kaynak sunuyor. Misafirlerine evlerine geldikleri günleri hatırlattığını ifade eden Karakoyun,

“Diyorum ki, sen benim evin mesela 10 sene önce gelmişsin. Bu deftere bakıyorum bugün saat kaçta gelmişsin, kaçta gitmişsin? Bunlar hep kaydediyorum. Mesela şunu yapmışız, bunu yapmışsın. Bunlar hep anlatıyorum”

“HAVA OLAYLARINDAKİ AYRINTILARIN FARKINA VARDIM”

Hava olaylarıyla ilgili fark ettiği ayrıntılara da dikkat çeken Karakoyun,

"Mesela hava ve doğa olayları. Yağışlar normalde 3-5 gün arayla aynı günlerde aynı saatlerde başlar. Saati saatine tuttuğu günler oluyor. Bunun farkına vardım." İfadelerini kullandı

Editör: Serdar Yiğit