Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Domaniç ilçesini ziyaret ederek bölge sorunları ve projeleri hakkında önemli görüşmelerde bulundu.

Milletvekili Ahmet Erbaş ilk olarak Domaniç Belediyesini ziyaret etti. Ziyaretine Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil İbrahim Topbaş, Tunçbilek Belediye Başkanı Mustafa Düzgün ve beraberindeki heyetle başlayan Erbaş, Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal ile birlikte ilçenin geleceğine dair iş birliği içinde yürütülebilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu. Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek Erbaş ve heyetine teşekkür etti.

Ziyaretin devamında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Erbaş, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu’nu da ziyaret etti. Burada okul müdürü Doç. Dr. Cantürk Caner’e yeni görevinde başarılar dileyen Erbaş, okulun ve ilçenin eğitim altyapısına yönelik görüşlerini paylaştı.

Vekil Erbaş’ın Domaniç ziyaretinde Doğalgaz, Otopark, KYK Yurdu masaya yatırıldı

"DOMANİÇ’E DOĞALGAZ GELMELİ"

Ziyareti esnasında basına açıklamalarda bulunan Milletvekili Erbaş, Domaniç’in önemli sorunlarına dikkat çekti. İlçede hala doğalgazın bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Erbaş, "Doğalgaz, bu ilçeye kazandırmamız gereken en önemli önceliklerden biri. Yol sorunumuz vardı, şimdi bitmek üzere. Bundan sonra Kocayayla üzerinden İnegöl’e bağlanma konusunu ele almalıyız. Bu yol çok ciddi trafik yoğunluğu barındırıyor ve mutlaka bu yolu yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Vekil Erbaş’ın Domaniç ziyaretinde Doğalgaz, Otopark, KYK Yurdu masaya yatırıldı

OTOPARK SORUNU VE YENİ CAMİ PROJESİ

Erbaş, Domaniç merkezde yaşanan otopark sıkıntısına da değinerek, ilçedeki tahribattan dolayı yıkım kararı alınan caminin yerine yapılacak yeni cami projesinin altına mutlaka bir otopark yapılması gerektiğini söyledi. "İlçemizde arabaların park edebileceği alanlar yetersiz. Bu küçük ilçemizin en büyük sorunlarından biri de otopark. Yeni cami projesiyle bu sorunu çözebileceğimizi düşünüyorum" dedi.
Vekil Erbaş’ın Domaniç ziyaretinde Doğalgaz, Otopark, KYK Yurdu masaya yatırıldı

"KYK YURDU İHTİYACI ACİL"

Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu’nun yaklaşık 450 öğrenci kapasitesiyle ilçeye önemli bir katkı sağladığını vurgulayan Erbaş, KYK yurdunun eksikliğine dikkat çekti. "Şu anda özel sektöre ait küçük kapasiteli yurtlar var ancak bir KYK yurdu şart. Milli Eğitim Bakanlığına ait kullanılmayan binaları geçici olarak öğrenci yurdu haline getirebiliriz. Bu, KYK yurdu yapılana kadar öğrencilerin barınma sorununu hafifletebilir" dedi.
Vekil Erbaş’ın Domaniç ziyaretinde Doğalgaz, Otopark, KYK Yurdu masaya yatırıldı

SONBAHARIN EN GÜZEL YAŞANDIĞI YER

Domaniç’in sahip olduğu doğal güzellikleri ve turizm potansiyelini de değerlendiren Erbaş, ilçenin sonbaharın en güzel yaşandığı yerlerden biri olduğunu belirtti. "Burası Osmanlı'nın ilk temellerinin atıldığı yerlerden biri ve aynı zamanda sonbaharın büyüsünü yaşamak için eşsiz bir yer. Bu bölgeyi doğa turizmi açısından da değerlendirmeliyiz. Sanayileşme önemli ama buradaki doğal güzellikleri turizmle birleştirerek büyük bir katma değer sağlayabiliriz," ifadelerini kullandı.

Son olarak Erbaş, Domaniç’in ulaşım, altyapı ve turizm potansiyelini geliştirecek projeler üzerinde çalışacaklarını belirterek, ziyaretlerini tamamladı.

Başkandan Cemal Aydın Özel Çocuk Kulübü Öğrencilerine Çanta Hediyesi Başkandan Cemal Aydın Özel Çocuk Kulübü Öğrencilerine Çanta Hediyesi
Vekil Erbaş’ın Domaniç ziyaretinde Doğalgaz, Otopark, KYK Yurdu masaya yatırıldı

Editör: Serdar Yiğit