TÜRKİYE SİNEMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Sinema Yazarları Derneği’nin düzenlediği 56'ncı Türkiye Sineması Ödülleri töreninde, Nuri Bilge Ceylan imzasını taşıyan "Kuru Otlar Üstüne" adlı film büyük başarı elde etti. 11 dalda aday gösterilen film, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo dahil olmak üzere toplamda 9 ödül kazandı.

Domaniç'te bayram öncesi pazar tıklım tıklım doldu Domaniç'te bayram öncesi pazar tıklım tıklım doldu

NURİ BİLGE CEYLAN'IN ANLAMLI ANISI

En İyi Film Ödülü'nü almak üzere sahneye çıkan Nuri Bilge Ceylan, törende Ahmet Uluçay'ın fotoğrafını görünce anısını anlattı.

"O fotoğrafı ben çektim" diyen Ceylan, Uluçay'la birlikte yaşadığı anıyı şu sözlerle aktardı: "Mayıs Sıkıntısı filminin senaryosunu bitirdikten sonra Ahmet'ten de küçük bir anekdot almıştım. Birlikte üzerinden bir geçelim diye... Onu köyünden aldım, Eskişehir'e gidiyorduk. Domaniç bölgesinden geçerken birden kar gördük ve çok heyecanlandık. Hiçbir yerde kar yoktu ama orası yüksek olduğu için birden kar görünce arabayı durdurup indik. Birbirimizi çektik. İkili bir fotoğrafımız var orada ama fotoğraf makinesini koyacak bir yer, tripod falan olmadığı için daha sonra ikimizi birleştirerek yaptım. Aslında tek tektir onlar. Daha sonra üç gün birlikte senaryo üzerinde çalışıp cilaladık Mayıs Sıkıntısı senaryosunu. Çok sevdiğim bir insandı, büyük bir sanatçıydı. Onun hayata baktığı gibi sanatsal bakan bir insan tanımadım. Onunla yaptığım sohbetleri her zaman çok özlemişimdir. Bazen kavga ederdik, bağrışır çağrışırdık. Çok derin bir insandı. Sizi devamlı şaşırtırdı. Bakkala giderdi mesela, döndüğünde orada bir hikaye yazardı. Gördüğü bir adamı öyle bir anlatır ki size şaşırır kalırdınız. Öyle bir insandı. Onu da anmış olayım" dedi.

Ceylan, Uluçay ile olan anılarını paylaşırken duygusal anlar yaşadı ve onun sanatsal bakış açısını ve derin kişiliğini övdü. Ödül töreni boyunca duygusal ve anlamlı anlar yaşandı ve Türkiye sinemasının önemli isimleri bir araya geldi.

Editör: Serdar Yiğit