USTALARA VEFA

Programın en dikkat çekici anı, Domaniç’te mesleklerini uzun yıllar başarıyla sürdüren ustaların sahneye çağrılarak ödüllendirilmesiydi. Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, ustalara hediyelerini takdim etti. Bu anlamlı törende sahneye çıkan ustalardan Selamettin Yılmaz,

“35-40 yıllık meslek geçmişine sahip ustalarımız adına böyle bir günde onurlandırılmak çok anlamlı. Şimdi bayrağı gençlere devrediyoruz ve onların mesleği daha ileri taşıyacaklarına inanıyoruz,” dedi.
Domaniç’te Ustalara Saygı: Ahilik Programı Büyük İlgi Gördü

“DOMANİÇ’TE OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Kütahya Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun, konuşmasında Domaniç’in Ahilik kültüründeki önemine vurgu yaparak,

“Domaniç’in damadı olduğum için bir kez daha gurur duydum. Ahilik kültürü, Kütahya’da en köklü şekilde yaşatılıyor. Esnafımız her zaman dürüstlük ve adalet ilkelerine bağlı hareket ediyor,” ifadelerini kullandı.
Domaniç’te Ustalara Saygı: Ahilik Programı Büyük İlgi Gördü

“BU TOPRAKLARDA AHİLİK RUHU HİÇ SÖNMEDİ”

Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal ise şunları söyledi,

“Osman Gazi’nin Domaniç’e yerleştiği ilk günden itibaren bu topraklarda üretimi ve ticareti mümkün kılan ahilerimize, ustalarımıza ve esnaflarımıza minnettarız. Bu kültürü yaşatan herkese teşekkür ederim.”

“DOMANİÇ İÇİN HARİKA İŞLER YAPACAĞIZ”

Tavşanlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Kütahya Ahi Babası Yasin Demirci, Ahilik kültürünün Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşundaki kritik rolüne değindi. Demirci

“Ben Kütahya'da ilin ahisi olduğumda Domaniç’te olmakla son derece gurur duydum. Dedim ki Domaniç’te de bu ahiliği, birlikteliği, kaynaşmayı, pekiştirecek, gelişmeyi sağlayabilecek işleri yapmak için, projeler yapmak için bürokratlarımızla, inşallah Domaniç’te çok harika şeyler yapacağınıza inanıyorum” dedi. 
Domaniç’te Ustalara Saygı: Ahilik Programı Büyük İlgi Gördü

“BU TOPRAKLARIN DEĞERİ ÇOK BÜYÜK”

Araştırmacı Yazar, Akademisyen İsmail Bilgin hazırladığı ‘Ahilik ve Domaniç’ sunumuyla, Ahilik kültürünün Domaniç’teki derin köklerine vurgu yaptı. Bilgin,

“Osmanlı’nın kuruluş topraklarında yaşıyoruz ve bu büyük bir şans. Ahilik geleneği, bu toprakların ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

“AHİLİK, TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN SİMGESİDİR”

Okul Müdürü Oğuz Ali Katağan,

“Ahilik tarihimizde sadece bir ticaret ve esnaf teşkilatı değil, aynı zamanda ahlaki değerlerin, dostluğun, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir. Bu kültürü Domaniç’in her köşesinde yaşatarak geleceğe taşımaya kararlıyız” diye konuştu.

Program sonunda ise tiyatro ekibi temsilcisi Vehbi Atabay ödülünü Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın’dan alırken, programa katkı sağlayan esnaflara da Kütahya Ahi Babası Yasin Demirci tarafından hediyeler verildi. Yazar İsmail Bilgin ise hediyesini Kütahya Ticaret İl Müdürü İsmail Hakkı Uygun’un elinden aldı.

Domaniç Kültür Merkezine Kavuşuyor Domaniç Kültür Merkezine Kavuşuyor
Domaniç’te Ustalara Saygı: Ahilik Programı Büyük İlgi Gördü

Editör: Serdar Yiğit