Domaniç İlçe Jandarma Komutanlığı, 2023 yılında yürüttüğü etkin çalışmalarla ilçe genelinde güvenliği sağlama adına önemli adımlar attı. 2023 yılı faaliyet raporlara göre, bir önceki yıla kıyasla asayiş olaylarında artış yaşansa da jandarmanın başarılı operasyonları dikkat çekti.

SUÇ ÖRGÜTLERİNE KARŞI KARARLI DURUŞ

Asayiş olayları 2022'den 2023'e artarak 371'e yükselirken, trafik olaylarındaki hafif artış dikkat çekti.

Tavşanlı’da ki orman yangınına Domaniç ekipleride sevk edildi Tavşanlı’da ki orman yangınına Domaniç ekipleride sevk edildi

Jandarmanın özellikle kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede gösterdiği çaba ise takdir topladı. 2023 yılında 20 olaya müdahale eden jandarma, suç örgütlerine karşı kararlı bir duruş sergiledi.

İlçede 31 bin şahıs sorgulaması yapılırken, 41 kişinin yakalanması, jandarmanın etkin istihbarat çalışmalarının bir sonucu olarak değerlendirildi.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında 2023 yılında 24 şahsa işlem yapılırken, 4 kişi tutuklandı. Ele geçirilen 1210 gram Bonzai, 73 gram Metamfetamin, 6 adet sentetik hap ve 2 adet hassas terazi, jandarmanın uyuşturucuyla mücadelesinde elde ettiği önemli başarılar arasında yer aldı.

Editör: Serdar Yiğit