21 yaşındaki Emer, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi. Geçen yıl meydana gelen depremden etkilenen çocukların okuma yazmada gerileme yaşadığını gözlemleyen Emer, bu sorunu çözmek için bir proje hazırladı.

Projesinde depremzede 1. ve 2. sınıf öğrencilerine ulaşmayı hedefleyen Emer, bu öğrencilere belli testler uygulayarak eksikliklerini belirleyecek. Daha sonra bu eksiklikleri gidermek için gerekli eğitimleri verecek.

TRT’YE RÖPORTAJ VERDİ

Emer, projesiyle ilgili detayları TRT radyo canlı yayınında paylaştı. Emer, projesinin kabul edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Depremden dolayı büyük travmalar yaşayan ve eğitimlerinden geri kalan bu çocuklara yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

HEDEFİ AKADEMİSYENLİK

Mesleki hedefinin üniversitede yüksek lisans yapıp akademisyen olmak olduğunu söyleyen Emer, "Ancak daha önce sınıf öğretmenliği yapıp çocukların hayatına dokunmak istiyorum. Belli bir zaman sonra da akademisyenliğe geçip bu deneyimlerimi yeni öğretmen adaylarıyla paylaşmayı çok istiyorum" diye konuştu.

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ TAVSİYESİ

Öğretmenlik olmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulunan Emer, hayallerinin peşinden gitmelerini ve akıllarında soru işareti kalmaması gerektiğini söyledi. Sınıf öğretmenliğinin hem eğlenceli bir bölüm hem de eğlenceli bir meslek olduğunu belirten Emer, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü tercih etmek isteyenleri üniversiteye beklediklerini de ekledi.

Barış Emer'in proje ekibinde Nadide Şimşek, Merve Paksoy ve Tunahan Sucu yer alıyor. Danışmanları ise Doç. Dr. Emine Balcı.

Emer, projenin kabul edilmesinde emeği geçen danışmanı Doç. Dr. Emine Balcı ve rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan'a da teşekkürlerini iletti.

Domaniç’te anız yangını; Ağaçlık alana sıçramadan söndürüldü Domaniç’te anız yangını; Ağaçlık alana sıçramadan söndürüldü

Editör: Serdar Yiğit