Domaniç Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen “Avrupa’da Yaşayan Domaniçliler 1. Dayanışma Gecesi”, 25 Temmuz 2025 Cuma akşamı 5 Eylül Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi.

Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan Domaniçli gurbetçilerin katılım gösterdiği gece, memleket hasretini dindirmek ve gönül bağlarını pekiştirmek amacıyla hayata geçirildi. Etkinliğe aileleriyle katılan vatandaşlar, uzun zaman sonra memleket havası solumanın mutluluğunu yaşadı. Program, samimi buluşmalara ve anı dolu sohbetlere sahne oldu.

GÖNÜL BAĞLARI GÜÇLÜ TUTULACAK

Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, gecede yaptığı konuşmada, dünyanın neresinde olursa olsun her Domaniçliyle gönül bağlarını güçlü tutmanın belediye olarak en büyük gayretleri olduğunu vurguladı.

“Domaniç sadece bir coğrafya değil, köklü bir tarih, güçlü bir kültür ve yüreği memleket sevgisiyle atan insanların ortak değeridir,”

ifadelerini kullanan Uysal, bu gecenin yalnızca bir araya gelme değil; geçmişi hatırlama, dostlukları tazeleme ve geleceğe daha güçlü adımlarla yürüme fırsatı sunduğunu belirtti. Başkan Uysal, organizasyonun geleneksel hale gelmesini temenni ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Domaniç’te bir köy daha “Taşkın Sel Kanalı’na” kavuşuyor
Domaniç’te bir köy daha “Taşkın Sel Kanalı’na” kavuşuyor
İçeriği Görüntüle

GURBETÇİLERDEN TEŞEKKÜR

Organizasyona destek olan gurbetçilerden Halil Şentürk de, böyle bir programın düzenlenmesinden dolayı Başkan Engin Uysal’a teşekkür etti. Almanya’da kardeş şehir çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Şentürk, Avrupa’daki Domaniçliler için bir dernek kurma hazırlığında olduklarını belirtti.

ALMANYA’DA DOMANİÇLİ BAŞKAN ADAYI VAR

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Şentürk, NRW bölgesinde Domaniç’in Çokköy mahallesinden bir kişinin belediye başkanı adayı olduğunu söyledi ve destek çağrısında bulundu. Gecede yemek ikramının ardından, orguyla Selim Karaduman, bağlamasıyla Hüseyin Arslan’ın seslendirdiği gurbet şarkılarıyla duygulu anlar yaşandı. Program, yöresel oyunlar eşliğinde sona erdi.