GENÇ YETENEKLER İSTANBUL’DA YARIŞTI

Türk Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen İstanbul Gastronomy Festivali, genç yetenekleri bir araya getirerek büyük bir heyecana sahne oldu. 13-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik, özellikle liseler arası ekip yarışmasıyla dikkat çekti. Domaniç'in gururu Rabia Gül Kurt ve ekibi, bu çekişmeli yarışmada birincilik kupasını kucaklayarak altın madalya kazandı.

DOMANİÇLİ LİSE ÖĞRENCİSİ BİRİNCİLİK KAZANDI

Mengen Aşçılık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi ve aynı zamanda Çokköylü Şef Selamettin Kurt'un kızı olan Rabia Gül Kurt, mutfakta sergilediği yetenekle büyük bir başarı elde etti. Çokköy köyünden gelen Kurt, hazırladığı Tart hamurulu Napolyon ile büyük ilgi topladı. Ekip arkadaşları M. Ali Aydemir Sıcak Soğuk Karides hazırlarken, Onur Ulaş Gülen de Greten Yatağında Bonfile ile yeteneklerini sergiledi.

KÜTAHYA VE DOMANİÇ’E GURUR OLDU

Okula ahşap CNC makinesi hediye edildi Okula ahşap CNC makinesi hediye edildi

Yarışmanın finalinde büyük bir zafer elde eden Rabia Gül Kurt ve ekibi, jüri tarafından öne çıkan yaratıcı tarifleriyle altın madalyayla ödüllendirildi. Bu başarı, Domaniç İlçesi Çokköy halkını gururlandırdı ve bölge gençliği için bir ilham kaynağı oldu. Çokköy'ün yetiştirdiği genç şef Rabia Gül Kurt'un ulusal bir arenada ödül alması, gelecek adına kendisine büyük ümit oldu.

Editör: Serdar Yiğit