Sert, Almanya’ya taşındıktan sonra abisinin bisikleti ile bu merakını daha da pekiştirdi. Sert, ilk büyük turunu 1989 yılında Marmara turuyla yaparak uzun mesafe bisiklet gezilerine başladı. 2022 yılında Hollanda’yı, 2023’te ise Almanya’da 400 kilometrelik bir tur gerçekleştirdi.

Barışı Pedallayan Adam Domaniç Dağlarında

DOMANİÇ DAĞLARINA HAYRAN KALDI

Sert’in yeni rotası ise Türkiye’de. İnegöl’den yola çıkan Metin Sert, Domaniç Dağları'na hayran kaldığını belirterek, turuna Manisa Salihli, Kuşadası, Foça, Dikili, Ayvalık, Erdek, Bursa ve yeniden İnegöl’de son verecek.
Son üç yıldır elektrikli bisiklet kullanan Sert, özellikle yokuşları çıkarken bu bisikletin sağladığı rahatlıktan çok memnun olduğunu söyledi. Domaniç Dağı’nı kolayca aşabilmesini de elektrikli bisikletine borçlu olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetleri Domaniç’te Çocuklara Doğa Gezisi Düzenledi Aile ve Sosyal Hizmetleri Domaniç’te Çocuklara Doğa Gezisi Düzenledi

Barışı Pedallayan Adam Domaniç Dağlarında

BARIŞ BAYRAĞI İLE YOLLARDA

Bisikletinin arkasında taşıdığı barış bayrağı ile dikkat çeken Metin Sert, bu yolculuğunun sadece bir gezi değil, aynı zamanda bir mesaj taşıdığını vurguladı. “Herkes savaş diyor, ben barış diyorum” diyen Sert, Gazze ve Ukrayna’da yaşanan insanlık dışı olaylardan bahsederek, dünyanın son 20 yılda savaşlarla çevrili olduğunu ve barışı savunduğunu ifade etti. “Barışın görünür olmasını istiyorum ve amacım da bu” diyen Sert, yolculuklarıyla barış mesajını yaymayı amaçlıyor.
Barışı Pedallayan Adam Domaniç Dağlarında

KENDİ EVİ, KENDİ MUTFAĞI

Bisikletinin römorkunda ihtiyacı olan her şeyi taşıyan Sert, otel ya da restoran ihtiyacı duymadan yolculuklarını sürdürüyor. Kendi barış dolu dünyasında, doğanın ve bisikletin tadını çıkaran Metin Sert, bu seyahatlerin kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu söylüyor.

Barışı Pedallayan Adam Domaniç Dağlarında

Editör: Serdar Yiğit