DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

2023 yılında Domaniç Belediyesi, uzun süredir devam eden doğalgaz sorununu çözmek adına BOTAŞ ve Çinigaz işbirliğiyle önemli adımlar attı. BOTAŞ yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, Çukurca Beldesi'nde dağıtım istasyonu için arsa tahsis edildi. Proje çalışmalarına başlandı.

TOKİ KONUTLARI ÇEKİLİŞİ VE DEPREM YARDIMLARI

TOKİ tarafından düzenlenen çekilişte, Karşıyaka Mahallesi'nde inşa edilecek 131 konutun sahipleri belirlendi. Ayrıca, ülkemizdeki deprem felaketi sonrasında 5 Eylül Parkı, yardım toplama merkezi olarak kullanıldı. Toplanan yardımlar felaketzedelere ulaştırılarak, ilçe sakinlerinin dayanışma örneği sergilendi.

ALTYAPI VE İMAR PROJELERİ

1986 yılında yapılan İlçe İçme Suyu ve Kanalizasyon hatlarının ekonomik ömrünün doldurması nedeniyle, Belediye tarafından 30 km'lik içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yenileme projeleri başlatıldı. Bu projeler, ilçenin altyapısını güçlendirme ve su kayıplarını azaltma amacını taşıyor. Toplamda 13 adet mahzeni bulunan içme suyu isale hatlarımızın bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları ile depolarımızın bakım ve temizlikleri yapıldı.

YARDIM VE BARINMA HİZMETLERİ

Domaniç Belediyesi, ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında 5 Eylül Parkı'nda yardım merkezi kuruldu. İlçeye gelen 120 depremzedeye barınma, yiyecek, içecek ve maddi yardımda bulundu.

PARKLARI VE KÜLTÜREL PROJELER

İlçede çocukların ve gençlerin sosyal yaşamına katkı sağlamak amacıyla, 5 Eylül Parkı'na kafeterya malzemeleri tedarik edili ve çocuk oyun parkı eklenerek, vatandaşların kullanımına açılacak. Yunan İstihbaratını çökerten Domaniçli Habibe Anıtı projesi gerçekleştirildi. Çiftlik Mesire alanı çocuk oyun parkı ve kamelyalar yaparak dere kenarında yeni bir yaşam alanı oluşturuldu. Parklar, çocukların güvenliği için güneş enerjisi ile çalışan aydınlatma direkleri ile donattıldı. Kırık ve deforme olan oyuncaklar yenilendi.

Belediye Başkanı Uysal belediye personeliyle buluştu Belediye Başkanı Uysal belediye personeliyle buluştu

TURİZM VE TANITIM FAALİYETLERİ

Domaniç Belediyesi, ilçenin tanıtımını yapmak ve turizmi teşvik etmek adına çeşitli etkinliklere öncülük etti. Topukyayla Tabiat Parkı rekor kırarak 42 bin 126 ziyaretçi ağırladı, Kütahya'da düzenlenen 'Domaniç Tanıtım Günleri' festivalinde ünlü sanatçı İlyas Yalçıntaş konseri düzenlendi. Ulusal Radyo ve televizyonlarda ilçe tanıtımı yapıldı. Yerli turistlere rehberlik edildi. Kore kanalı EBS televizyon Domaniç Güreşlerininin belgeselini yaptı.  Topukyayla’da araç kapasitesi 250 araçlıktan 400’e çıkarıldı. Oturma alanları çoğaltıldı. Yeni yapılacak Gençlik kampı için gerekli çalışmalarda destek olunuyor. Söğüt’te şenliklere katılım sağlandı ve Domaniç çadırı kuruldu. Ebe Hatun Türbesi ve çevresi ile Şehit Saru Batu Savcı Bey’in anıt mezarının restorasyonu ve çevre düzenlemesi projesi için çalışmalara başlandı. Tarihi öneme sahip Ebe Hatun Çamlığına ‘Seyir Terası’ projemi yapıldı.

EĞİTİM VE SPOR DESTEĞİ

Belediye, okullara ve öğrencilere yönelik çeşitli desteklerde bulunarak, eğitim alanında faaliyet gösterdi. Domaniç’in tüm futbol takımlarına maddi destekte bulunuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile çocuklar için çocuk şenliği düzenledi. Kapalı halı sahanın Çadırı yenilendi. Spor salonun daki aletlerin bakımları yapıldı. İlçe futbol sahasının yolları stabilize malzeme atıldı, tribünler yıkanıp temizlendi. Sahanın etrafı için aydınlatma ve kamera hizmeti içinde Belediye ekipleri destek verdi.

SOSYAL YARDIM VE İHTİYAÇ KARŞILAMALARI

Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine gıda malzeme yardımında bulunuldu. Ayrıca, evlenme başvurusu yapan 52 çiftin evlenme akdi gerçekleştirildi ve Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında ailelere sürpriz hediyeler verildi. Klimalı otobüs durakları kazandırıldı. Ramazan boyunca gıda yardımı yapıldı. Tuvaletler baştan aşağı yenilendi. Engelli iki vatandaşa akülü araç verildi. Farklı yerlerde İşKur şubelerine göndermeden vatandaşların işlemleri Domaniç’te tamamlandı.  Vefat eden 41 vatandaşın tüm defin işlemleri yapıldı. Hızlı ve güvenli ulaşım için yeni modern bir Taksi Durağı yapıldı. Karşıyaka Köprüsünü OEDAŞ iş birliği ile ışıklandırıldı. İlçe genelinde 2023 yılında Bina yangını, Baca tutuşması, Arazi yangını, Araç yangını ve Diğer yangınlar olmak üzere olmak üzere 74 direk yangına müdahale edildi. 6 adet araç kazasına destek verildi. Orman yangınlarında İtfaiye ekipleri eksiksiz destek verdi.

ÇEVRE VE İKLİM DUYARLI PROJELER

Belediye, çevre dostu projeleri hayata geçirerek sıfır atık çalışmalarına katkı sağladı. Güneş enerji santraliyle 591,54 mWh enerji üretildi ve sıfır atık projeleri için hazırlıklar tamamlandı. - “Giysi, Ayakkabı Kumbaraları” ile sıfır atık projeleri desteklendi. Belediye imkanları ile hazırlanan Kül Atık konteynerleri cadde ve sokaklara yerleştirildi. 2023 yılında Atık Su Arıtma tesisimizde 500 M3/gün Atık Su Arıtılarak doğaya temiz su olarak geri verildi. Yaklaşık 2 bin 240 KG geri dönüştürülebilir atık, geri dönüşüm tesislerine gönderildi.

VATANDAŞA HİZMET

Domaniç Belediyesi, Kocayayla Turizm Ticaret LTD. ŞTİ. üzerinden çiftçilerin kullanabileceği gübre çeşitleri ile Eski Sanayi Belediye Dükkanların da hizmet vermeye başladı. Son yıllarda artan kömür fiyatları nedeniyle Belediye Kömür bayiliği aldı. Uygun fiyatlarla toplam 1100 ton kömür dağıtımı gerçekleştirildi. 52 çiftin evlenme akdi yapıldı. Yeni yatırımcıların talepleri, yol ve alt yapı çalışmaları gerçekleştirdi. Fen İşleri biriminde 2023 yılında 18 vatandaşın İmar Çapı, 17 vatandaşın Parselasyonu, 14 vatandaşın ruhsat işleri, 14 vatandaşın yapı kullanma izni verilmiş ve 9 adet yanan yıkılan ruhsat işlemi gerçekleştirildi. Emlak servisinde, 949 Arsa, 2 bin 347 Arazi ve 3 bin 123 Bina toplamda 6 bin 419 işlem yapıldı. Ayrıca, 113 Arsa, 312 Arazi ve 225 Bina toplamda ise 650 yeni beyan alındı.

23 adet Sıhhi İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı, 12 Adet GSM işyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verildi.

2024 YILI İÇİN PROJE ÇALIŞMALARI

Gençler için yeni spor alanları oluşturmak adına projeler ilgili bakanlığa teslim edildi. Düğün salonu ve Kültür merkezi için gerekli başvurular yapıldı.

Editör: Serdar Yiğit