Küçücük Domaniç’in küçücük bütçe ve imkanlarla, 794 yıldır ağır bir geleneği devam ettirmesi takdire şayandır. Bu yüzden bu işe gönül veren, emek veren herkesi öncelikle canı gönülden kutlamak lazım. 

Son yıllarda tarihi güreşlerimizin itibarını ve kalitesini artırarak devam eden, seyirci ve katılım sayısını artıran Domaniç’imizi canı gönülden kutluyoruz. 

Domaniç’te bu yıl Yağlı Pehlivan Güreşlerinin resmiyette 663.sü, gerçekte ise 794.sü yapıldı. 

Er meydanında 321 güreşçi ter dökerken, Tarihi Güreşlerimize İlimizin Valisi, İlimizin Belediye Başkanı, İlimizin Siyasi Parti Başkanları, İlimizin Vekilleri yine katılamadı. 

Bursa, Balıkesir, Bilecik, Antalya ve daha birçok belediye başkanları, güreşçileri ve destekleri ile Domaniç’i onurlandırdı. 

Olanlar güzel olsa da olması gerekenler, düzeltmemiz gereken hatalarımız elbette var ve bizim basın olarak görevimizde olanı, olması gerekeni değil eksik veya yanlışı görüp yetkililere iletmektir. 

Mesela biz Yiğit Medya Ajans Olarak zaten buraların insanıyız. Domaniç Gazetesi, Kütahya’nı Sesi, AA, İHA ve DHA aracılığı ile Domaniç Güreşlerinin haberlerini her yere gönderdik. Ama çalışma şartları ne bizim için ne de diğer basın mensubu arkadaşlar için çok da kolay olmuyor. Ortalık ana baba günü gibi çoluk çocuk sivil halk güreşçi yakınlarının sahaya inmesi bu yıl işlerimizi çok zorlaştırdı. Güvenlik zafiyeti vardı. Polisin görevimi, Belediyenin mi bilemeyiz. Ama bu yıl er meydanında haddinden fazla kuru kalabalık vardı.

Cazgırlar sanki daha fazla cazgırlık yaparak biraz halkı gerdi. Ağalık Tribünü ve Protokol Tribünü ağırlığını koruyamadı, çok fazla insan buralarda çalışanları bunalttı. Her önüne gelenin davul zurna ile alana girmesi, asıl ağırlığı olanların ağırlığına zarar veriyor. Geçtiğimiz yıllara oranla bu şovlar azalsa da burada geleneklerimize ağırlık vermeli işin önemini ve ağırlığını korumalıyız. 

Ağalık İhalesini şova dönüştürmek, çok uzatmak hem ağa adaylarımızı hem halkı yoruyor. Bu konuda cazgırlara gereken uyarı yapılmalı. Güreşlerimizin finansmanı için elini taşın altına koyan bu insanlar arada kaynamamalı.

Özellikle küçük güreşçilerimizin babaları antrenörleri veya abilerinin güreşe müdahalesi kesinlikle önlenmeli

Bizim Güreşlerimiz tarihin en eski güreşleridir. Resmiyette Kırkpınar değildir belki ama 794 yıllık bir gelenek ve ilk olması nedeniyle daha hassas manevi değeri daha ağırdır bize göre. 

Dileriz ve umarız ki yetkililerde halkın sesine kulak verir ve günümüz şartlarına göre bazı ilkellikleri gözden geçirir.