Kültür

Tarihi Caminin Altı Otopark Olsun!

Tarihi Sultan Alaaddin Caminin yıkım kararı onaylanmış, cami ve altındaki dükkanların boşaltılması için yazılı talimat Domaniçli yetkililere ulaştırılmış.

Abone Ol

Sultan Alaattin Camisi yapılacaksa kesinlikle altına otopark yapılmalı. Domaniç’in en büyük sorunlarından birine katkı sağlayacak otopark, aynı zamanda camimizin giderlerine de kaynak olacaktır.

YIKILMA RİSKİ VAR DENİLMİŞTİ

İlk AK Partili Belediye Başkanı Yakup Yardımcı döneminde gündeme gelen Tarihi Sultan Alaattin Camii, deprem dayanıklılık testinde çürük çıkmış, büyük Domaniç yangınından sonra alelacele toplama taş ve kerpiçlerle yapıldığı için sağlam olmadığı tespit edilmişti.

İki dönem Yakup Yardımcı döneminde sürekli ertelenen cami inşaatı, zaman içinde duvarlarında çökmeler olsa da yıllarca ayakta kalmayı başardı.

Daha sonra MHP’li Sahvet Ertürk Döneminde yeniden gündeme gelen cami inşaatı için çalışmalar başlamış, çevresi temizlenmiş, tuvaletleri kaldırılmış ancak iki dönem Sahvet Ertürk döneminde de cami inşaatı bir türlü başlatılamamıştı.

Bu kadar riskli bir cami, neden yıllardır sürüncemede kaldı bilemeyiz. Koskoca yazın bittiği şu günlerde, kışa girerken camiyi gerçekten yıkarlar mı, yıkarlarsa ne zaman yaparlar bilemeyiz.

Bildiğimiz bir gerçek var ki sürekli çöken cami, eninde sonunda ya insan eli ile kontrollü ya da doğal nedenlerden dolayı yıkılacak.

Merkez Sultan Alaattin Cami konumu itibarı ile ilçenin tam ortasında ve otopark için çok uygun.

Cami inşaatının altına yapılacak büyük bir otopark ilçenin park sorunu çözer, camiye de ekonomik katkı sağlar.

Yıllardır her mercide Domaniç Gazetesi olarak bunu dillendirdik ancak cami projesinde otopark görünmüyor. Yetkililerin bu konuyu yeniden gözden geçirmesini dileriz.