Eğitim

Domaniç’te İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

Domaniç’te 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kutlamaları, 11 Eylül 2024 Çarşamba günü düzenlenen törenlerle anlam ve önemi çerçevesinde gerçekleştirildi. Kutlamalar, Domaniç Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan çelenk sunma töreni ve Hisar İlkokulundaki program ile devam etti.

Abone Ol

CUMHURİYET MEYDANINDA ÇELENK SUNMA TÖRENİ

Saat 10.00’da Domaniç Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen çelenk sunma töreni, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk’ün Atatürk Anıtına çelengi sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şanlı Türk bayrağı göndere çekildi. Tören, ilçede görev yapan okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

HİSAR İLKOKULUNDAKİ KUTLAMA PROGRAMI

Çelenk sunma töreninin ardından, kutlama programı Hisar İlkokulu konferans salonunda devam etti. Program, Hisar İlkokulu sınıf öğretmeni Merve Başbey’in sunuculuğunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Öğrencilerden Ravza Taşkın, İlköğretim Haftası’nın anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Domaniç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk de günün anlamına ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Hisar İlkokulu öğrencilerinden Erva Zülal Kahraman, İlköğretim Haftası’na özel hazırladığı şiiri okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Program, Domaniç Kaymakamı Halil Affan Erdoğan’ın konuşması ile devam etti. Kaymakam Erdoğan, eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarılar getirmesi temennisinde bulundu.

HALK OYUNLARI VE HEDİYE TAKDİMİ

Tören, Hisar İlkokulu öğrencilerinin sergilediği halk oyunları gösterisi ile renklendi. Ardından 4. sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine çeşitli hediyeler takdim ederek kutlamalara farklı bir renk kattı.

KATILIMCILAR VE KAPANIŞ

Törene Domaniç Kaymakamı Halil Affan Erdoğan, Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Oğuz Arduç, İlçe Emniyet Amiri Serhat Akar, Domaniç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.