Diğer

Domaniç Kadın Kooperatifi Ege Bölgesinin En İyisi Seçildi

Ege Bölgesinin En İyi Kooperatifi seçilen Domaniç Kadın Kooperatifi, VI. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde yer alarak bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıttı.

Abone Ol

Afyon Valiliği ve Afyon Belediyesi'nin davetiyle festivalde yer alan Domaniç Kadın Kooperatifi, Kooperatif Başkanı Nazife Uslu, danışman Abdulkadir Uslu ve üyeler Hayriye Okumuş, Sabriye Aydoğdu, Hacer Göktürk, Naciye Varol ve Fatma Gökmen ile birlikte stantlarını kurdu. Stantta, Domaniç'in doğal ve yöresel ürünleri tanıtılırken, coğrafi işaretli kızılcık tarhanası, ata tohumu sarımsağı, erişte, salça ve lezzetli gözlemeler ziyaretçilerle buluşturuldu.

EGE BÖLGESİ’NİN EN İYİ KOOPERATİFİ ÖDÜLÜ

İç Anadolu Birliği, Türk Dünyası Akademisyenler ve Bürokratlar Birliği, Dünya Muhabirler Birliği Türkiye Başkanlığı Bilim Kurulu tarafından "Ege Bölgesi Yılın En İyi Kooperatifi" ödülüne layık görülen Domaniç Kadın Kooperatifi, bu başarıyı uluslararası platformda kutlamanın gururunu yaşadı.

DOMANİÇ KÜLTÜRÜ ULUSLARARASI ARENADA

Domaniç Belediyesi Kültür Evi ve Kaymakamlığın destekleriyle, festivalde Domaniç’in yöresel kıyafetleri, atalarımızdan kalan araç ve gereçler de sergilendi. Bu sayede, Domaniç’in kültürü uluslararası bir fuarda tanıtıldı ve büyük ilgi gördü. Kooperatif üyeleri, bu başarılarıyla Domaniç'in zengin kültürel mirasını ve yerel lezzetlerini dünyaya tanıtmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.