Diğer

DOMANİÇ CHP Kadın Kollarından ‘Narin’ İçin Adalet Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Domaniç Kadın Kolları Başkanı Gülsen Cengiz, ülke genelinde büyük yankı uyandıran Narin isimli küçük kızın vahşi bir cinayet sonucu hayatını kaybetmesi üzerine sert bir basın açıklaması yaptı. Cengiz, CHP Domaniç Kadın Kolları olarak duyarlı vatandaşlarla birlikte bu vahşetin hesabını sormak ve çocuklara yönelik istismarların araştırılmasını talep etmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Abone Ol

"KÜÇÜK ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK ZORUNDAYIZ"

CHP Domaniç Kadın Kolları, Narin isimli küçük kızın vahşi bir cinayete kurban gitmesi karşısında sessiz kalamayacaklarını dile getirdi. Narin’in öldürülmesinin yüreklerine büyük bir acı bıraktığını belirtti. Gülsen Cengiz, çocukların korunması gerektiğine vurgu yaparak, sorumluları vicdanlarıyla yüzleşmeye çağırdı.

"SAYILAR KORKUTUCU"

Açıklamada, Türkiye genelinde çocuk istismarlarına ilişkin korkutucu rakamlar paylaşıldı. Adalet Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında açılan çocuk istismarı davalarının sayısının 31 bin 216’ya ulaştığı belirtilirken, kayıp çocuklara dair verilerin ise yıllardır kamuoyundan saklandığına dikkat çekildi. Ayrıca son 2,5 yılda önlenebilir sebeplerden dolayı 3.364 çocuğun hayatını kaybettiği vurgulandı.

NARİN SADECE BİR ÖRNEK

CHP Domaniç Kadın Kolları, Narin'in yaşadığı acımasızlığın ne yazık ki tek bir örnek olmadığını, bu tür olayların son bulması için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Açıklamada, “Çocuklarımızı kaybediyoruz, cezasız kalan faillerin kabusları bitmiyor. Bu kabusları sona erdirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz,” denildi.

"FAİLLER BULUNMALI VE CEZALANDIRILMALI"

Cengiz, Narin ve diğer çocukların adaletinin sağlanması için suçluların en ağır cezalarla yargılanması gerektiğini ifade etti. Kadın kollarının bu süreçte hukuki takip yapacağını ve konunun sonuna kadar üzerine gidileceğini belirterek, "Faillerin bulunması ve adaletin sağlanması için mücadelemiz sürecek" dedi.

Açıklamanın sonunda Cengiz, Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya öncülüğünde olayların takipçisi olacaklarını ve adaletin yerini bulması için çalışacaklarını ifade etti.