Domaniç'te 2007 yılında kurulan DKM (Domaniç Kırtasiye Merkezi), 2019 yılında online satış platformlarına giriş yaptı. Kendi e ticaret sitesini de oluşturan DKM markası Domaniç'ten Türkiye'nin her yerine günde ortalama 250 kargo gönderiyor.

DKM Kırtasiye 2020 yılında kendi e ticaret sitesi olan 'www.kitabinial.comu kurdu. Bugün ise Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından markayı tescilletirdi.

DKM sahibi ilçe esnaflarından Kürşat Öngel, “ DKM (Domaniç Kırtasiye Merkezi), 2007 yılında Kütahya Domaniç'te kurulmuştur. Dijital mecrada 2019 yılında çeşitli online satış platformları aracılığıyla varlık göstermeye başlayan firmamız, 2020 yılı itibarıyla kendi online mağazasını hizmete açmıştır. Amatör ruhu ve profesyonel çalışma disiplinini bir araya getirmemiz, küçük bir işletmeyken, günden güne büyüyen bir yapı haline gelmemizi sağladı. Seçkin yayınevlerinin ve markaların kitap, kırtasiye, oyuncak ve ofis kategorilerindeki binlerce ürünü, ''Kırtasiyeciniz Size Yeter!” mottosu ile kullanıcıya sunuyoruz.

GÜNLÜK 5-10 KARGO İLE BAŞLADIK

İlk e-ticaret satışımıza 2019 yılında 5 ila 10 adet kargo çıkışları ile başladık. Ve biz şuan ortalama günlük adet bazında 250 adet kargo çıkışı sağlıyoruz.7000 adet tekil ürün ve 55000 parça ürün ile satış yapmaktayız.

TÜM ESNAFLARIMIZI E-TİCARETE DAVET EDİYORUM

Tüm esnaf arkadaşlarımı bu platformlara ve kendi e-ticaret sitelerini kurmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü her şey parmaklarımızın ucunda dijital alışveriş sitelerinde. Ben ve çalışma arkadaşlarım e-ticaret satışı düşünen arkadaşlarımıza her zaman yardımcı olmak için hazırız. Bize gelmelerine gerek yok, biz ayaklarına gitmeye dahi varız yeter ki yapın başaracaksınız buna inanın” dedi.

YAPTIĞINIZ İŞE TUTKUNUZ OLSUN

Öngel, “Birçok başarı hikayesi özünde aynı unsuru barındırmaktadır; o da: “Yaptığınız işe tutkuyla sarılmak”. Yaptığınız işi sevdiğinizde, uzun çalışma saatleri, ekstra mesailer sizi rahatsız etmekten çok motive etmektedir. Bunun yanı sıra yaptığınız işi sevmeniz aynı zamanda ona olan inancınızı da ortaya koyacar. İnandığınız bir işin peşinden gitmek ve bunu hayata geçirmek için engelleri aşmak da manevi açıdan daha kolay olur. Bu sebeple de yaptığınız işi sevmeniz, ona inanmanız ve tutkuyla bağlanmanız başarılı olmanızda önemli bir rol üstlenecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit