Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi tarafından Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 85. yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.

Hisar İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, İlçe Jandarma Komutanı V. Erdoğan Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şentürk, CHP İlçe Başkanı Murat Sert, CHP İlçe Sekreteri Engin Uysal ve daire müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi Müdürü Halil Öğütcu, “ Mehmet Akif Ersoy benzersiz bir kahramanlık ve benzersiz vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşımızla hem milletimizin gönüllerinde taht kurmuş hem de tarihimizin en önemli şahsi insanları arasında yer almıştır. Mehmet Akif, bir nesil yetiştirmek isteyerek bu neslin adını asımın nesli koydu. Bütün ömrünce imanlı, inançlı, ahlaklı, idealist, neslin yetişmesi için gayret sarf etti. 1915’te Çanakkale’de işgalci emperyalist güçlere ve bütün dünyaya Çanakkale Geçilmez gerçeğini kabul ettiren bu nesildir. Çanakkale şehitleri şiirinde Mehmet Akif Asımın nesli için şöyle der ; “Asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek işte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek”.  Asımın neslinin hem savaşlarda gösterdiği üstün başarı, hem de ilimle İslam’la yoğrulmuş iyimser yapısı, tarihte yaşanan ihtişamlı günlere yeniden geri dönüşü. Ancak bu yol oldukça meşakkatli ve oldukça çalışma isteyen bir yoldur, tembellik etmek değildir. Eğer ecdat böyle düşünseydi, elde ne vatan kalırdı, ne dil, azim ile çalışmak ümitsizliğe kapılmamak Allah’ın yardımından ümidi kesmemek, Kuran’ı sindirerek yaşamak, Avrupa’nın kötü olan örfünü inancını ahlakını değil sadece ilmini almak asımın temel vazifesidir. Milli ruha her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu çağda bize düşen asımın neslini iyi analiz etmek ve böyle nesiller yetiştirmek için varımızı yoğumuzu ortaya koymaktır. Millî şairimizi ebediyete uğurlayışımızın 85. yıl dönümünde minnetle ve şükranla anıyoruz” dedi.

Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video gösterimi, Ersoy’un bestelenmiş şiirlerinden derlenen oratoryo, koro ve şiir dinletisi ile devam etti.

Program, müftülük çalışanı Burak Kut’un okuduğu küfe şiiri ve okul ailesinin minik üyesi Emin Kağan Avaçar’ın İstiklal Marşımızı seslendirmesiyle son buldu.

Editör: Serdar Yiğit